Jernihkan Hubungan Sharifah Aini dan Siti Nurhaliza: Usaha Besar Huzz yang BerjayaHubungan baik antara wartawan terkenal, Huzz, dan biduanita Datuk Sharifah Aini menjadi faktor utama dalam meredakan perang dingin antara Sharifah Aini dan penyanyi terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza yang berlarutan selama enam tahun. Huzz, ketika itu Editor URTV, berjaya mengatur satu sesi fotografi sempena Aidilfitri bersama kedua-dua artis tersebut pada tahun 2010.


Kenangan Indah dan Kejayaan Besar

Mengimbau kembali detik itu, adik arwah Huzz, Nur-ul Afida Kamaludin, menganggap ia sebagai satu kejayaan besar apabila Huzz berjaya menyatukan kedua-dua artis tersebut. Bagi Nur-ul Afida, usaha ini menunjukkan dedikasi dan minat mendalam Huzz terhadap dunia hiburan tempatan sejak bangku sekolah.


“Bagi saya, ia adalah pencapaian besar buat arwah apabila berjaya menyatukan Sharifah Aini dan Siti Nurhaliza. Ia bukan mudah untuk menghasilkan penulisan yang menyatukan dua nama besar dalam industri hiburan,” katanya.


Sokongan dan Penghargaan Kepada Keluarga Huzz

Selain itu, ibu arwah Huzz turut menerima kunjungan dari Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) serta pihak Perkeso. Noor Hamid, ibu Huzz yang berusia 79 tahun, layak menerima faedah Pencen Penakat sebanyak RM1,027.00 setiap bulan daripada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso). Ini adalah hasil caruman arwah sepanjang kerjayanya sebagai wartawan di Utusan Melayu (Malaysia) Berhad dari tahun 1993 hingga 2019.


Mengenang Jasa dan Keperibadian Huzz

Nur-ul Afida turut berkongsi bahawa Huzz adalah seorang yang sangat amanah dalam menjaga kerahsiaan isu membabitkan mana-mana selebriti. “Dia sangat menjaga kerahsiaan artis dan tidak akan membuka cerita walaupun kepada ahli keluarga,” kongsinya.


Huzz, atau nama sebenarnya Kamal Huzaini Kamaludin, meninggal dunia pada 8 Jun lalu akibat kanser usus tahap empat. Arwah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Berpusat Seberang Perai Utara di Permatang Langsat pada hari yang sama.


Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini dengan kawan-kawan anda! Siapa tahu, kisah ini dapat memberi inspirasi dan mengingatkan kita tentang pentingnya persahabatan dan dedikasi dalam apa jua yang kita lakukan.

Previous Post Next Post

Contact Form