Isteri Pak Ngah Meninggal Dunia: Kehilangan Besar untuk Dunia Seni


Pada pagi Isnin yang hening, kita dikejutkan dengan berita pemergian isteri kepada komposer terkenal tanah air, Datuk Suhaimi Mohd. Zain atau lebih dikenali sebagai Pak Ngah. Datin Sharifah Mahani Syed Kassim Barakhbah menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 11.25 pagi di kediamannya.


Berita sedih ini dikongsi oleh pelakon Fauziah Nawi melalui laman Facebook miliknya. Menurut Fauziah, Allahyarham Datin Sharifah Mahani telah kembali ke rahmatullah di rumahnya, namun punca kematian tidak dapat dipastikan.


"Dukacita dimaklumkan balu kepada Allahyarham Suhaimi Mohd. Zin atau Pak Ngah iaitu Sharifah Mahani Syed Kassim telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi pukul 11.25 di rumahnya," tulis Fauziah di Facebook.


Allahyarham meninggal dunia pada usia 74 tahun, meninggalkan kenangan manis bersama suaminya yang juga telah meninggal dunia pada tahun 2018 akibat serangan jantung di Tanjung Pinang, Batam, Indonesia. Pak Ngah, yang turut menghidap beberapa penyakit lain termasuk darah tinggi dan diabetes, adalah figura penting dalam dunia muzik tanah air.


Mari kita doakan agar roh Allahyarham Datin Sharifah Mahani ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Kehilangan ini pastinya dirasai oleh ramai, terutamanya dalam industri seni tanah air.


Jangan lupa kongsikan artikel ini dengan kawan-kawan anda supaya kita semua dapat mengenang jasa dan pengorbanan mereka yang telah pergi. Al-Fatihah.

Previous Post Next Post

Contact Form