Sakit Bukan Alasan, Azharina Tetap Gigih Mencari Rezeki dan Fikir Positif


Disahkan menghidap kanser bukanlah penghalang buat penyanyi terkenal Azharina untuk duduk diam dan menyerah kalah. Pada usia 39 tahun, Azharina Azhar masih terus gigih meneruskan kerjayanya, sambil memandang dugaan yang dihadapinya sebagai ujian untuk diri.


"Saya tidak mahu kerana sakit, orang fikir saya tidak boleh bekerja, menyanyi atau mencari rezeki. Rezeki ada di mana-mana. Allah beri saya sesuatu pasti ada sebab. Saya diberi kekuatan untuk menempuh semua ini. Saya tidak akan dapat sakit ini kalau tidak kuat," katanya dengan penuh semangat.


Azharina berkongsi luahan hatinya dalam sebuah video yang dimuat naik di laman Instagram pada Khamis. Dalam video tersebut, beliau kelihatan berada di lapangan terbang, menunggu penerbangan ke Pulau Pinang untuk memenuhi undangan nyanyian.


Tambah penyanyi lagu "Elergi Sepi" ini lagi, sakit yang dialami bukanlah penghalang untuk beliau meneruskan aktiviti harian. "Bukan satu perkara buruk apabila ada penyakit ini. Sakit itu kan penghapus dosa. Doakan kita semua terus sihat. Apa yang anda doakan untuk saya, saya doakan untuk anda kembali. Syukur Allah masih beri kesihatan baik dan peluang untuk saya mencari rezeki serta membesarkan anak-anak," ujarnya penuh kesyukuran.


Berpegang kepada prinsip berfikir positif, Azharina percaya ada insan lain yang berdepan dugaan lebih besar berbanding dirinya. "Kalau saya sedih atau sakit, saya percaya ada orang yang lebih susah. Jadi selalulah berfikir positif," luahnya dengan penuh ikhlas.


Pada Rabu, Azharina mendedahkan bahawa beliau menghidap kanser dan perlu menjalani pembedahan dalam masa terdekat. Bagaimanapun, beliau tidak dapat berkongsi jenis kanser yang dihidapi memandangkan masih perlu menjalani beberapa lagi pemeriksaan.


Mari kita sama-sama doakan kesihatan dan kekuatan buat Azharina. Kongsi artikel ini dengan kawan-kawan anda untuk memberi semangat kepada mereka yang mungkin sedang berdepan dengan dugaan dalam hidup. Semoga kita semua terus diberi kekuatan untuk menempuh segala cabaran. #StayStrongAzharina #DoaUntukAzharina

Previous Post Next Post

Contact Form