Alha Alfa Sertai Misi Bantuan Palestin di Mesir: Serah Sumbangan Rakyat Malaysia


Alha Alfa Bawa Harapan dan Bantuan ke Palestin

Hey geng! Ada berita menarik yang korang kena tahu. Usahawan kosmetik terkenal, Datuk Alha Alfa, akan bertolak ke Kaherah, Mesir pada 10 Jun ini untuk menyertai misi kemanusiaan bagi membantu mangsa kekejaman Zionis di Palestin.


Dalam misi ini, Alha, yang juga dikenali sebagai Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil, akan berada di Mesir sehingga 17 Jun 2024 bersama organisasi Cinta Gaza Malaysia dan AICT Global. Tujuan utama beliau adalah untuk merasai sendiri penderitaan pelarian Palestin dan menyampaikan sumbangan dari rakyat Malaysia.


Misi Bantuan: Sumbangan dan Sokongan Moral

Alha berkata, sebagai pemegang amanah penyumbang, beliau ingin melihat keperluan sebenar yang diperlukan oleh pelarian di sana. Antara bantuan yang akan disalurkan termasuk air bersih, bekalan ubat-ubatan, makanan, dan pakaian melalui kaedah 'air drop' ke kawasan Rafah.


Selain itu, Alha juga merancang untuk melawat mangsa di hospital-hospital berdekatan Kaherah untuk memberi sokongan moral. Dia turut merancang melakukan ibadah korban sempena Hari Raya Aidiladha untuk disedekahkan kepada pelarian di sana.


Harapan dan Doa untuk Rafah

Walaupun ada cabaran besar untuk memasuki kawasan Rafah, Alha tetap optimis dan berserah kepada takdir Allah. Keselamatan menjadi faktor utama dalam perancangan ini, namun Alha berharap agar misi ini berjalan lancar dan beliau dapat menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.


Sebelum ini, Alha bersama Datin Seri Umie Aida telah berjaya mengumpul hampir RM400,000 melalui tabung Bersamamu Rafah. Sebahagian hasil sumbangan telah disalurkan pada 26 Mei lalu dan bantuan makanan dijangka sampai ke Rafah minggu depan.


Jom Kongsi Semangat!

Takkan kita nak biarkan Alha seorang je yang semangat macam ni, kan? Jom sama-sama doakan kejayaan misi beliau dan terus menyokong usaha-usaha murni ini. Jangan lupa untuk kongsi artikel ini dengan kawan-kawan korang supaya lebih ramai lagi yang tahu dan turut serta membantu.


Klik share sekarang dan semarakkan semangat kemanusiaan!


Kongsi artikel ini dan sebarkan kebaikan. Setiap sumbangan dan doa korang sangat bermakna untuk mereka di Palestin. Terima kasih! 🌍❤️ #BersamamuRafah #MisiKemanusiaan #PrayForPalestine


4o

Previous Post Next Post

Contact Form