Nampak ‘Baby Bump’ Ketika Bersanding, Syasya Belum Hamil... Berat Badan Naik Sebab Bahagia!


Eh, Betul Ke Syasya Dah Hamil?

Mesti ramai yang tertanya-tanya bila nampak perubahan bentuk badan penyanyi kita, Syasya, lepas majlis pernikahannya. Ada yang cepat buat andaian kata Syasya dah berbadan dua walaupun baru dua bulan kahwin.


Tapi, Syasya atau nama sebenarnya Nor Syasya Afiqah Shahrizal, 23, dengan tenang menafikan semua dakwaan tu. Dia kata, kalau ada berita gembira, dia pasti akan kongsikan dengan peminat semua.


"Sebenarnya saya tak buat sebarang pemeriksaan tapi rasa buat masa ini saya belum hamil lagi. Setakat ini macam biasa sahaja, saya rasa normal sahaja tu sebab saya tak buat pemeriksaan. Kalau ada insya-Allah saya akan kongsikan kepada semua tapi buat masa ini apa saya boleh katakan tiada lagi (hamil)," kata Syasya.


Rupanya, Baju Pengantin Ketat Je!

Sebelum ni, heboh dalam kalangan netizen bila nampak macam ada 'baby bump' masa majlis resepsi perkahwinan Syasya. Tapi, Syasya bagitahu mungkin baju pengantin yang digayakan malam tu sedikit ketat, jadi nampaklah perutnya.


Tambahnya lagi, kebahagiaan selepas berkahwin mungkin juga jadi punca berat badannya bertambah.


"Mungkin juga sebab baju pengantin yang saya pakai ini agak ketat sikit, jadi nampaklah seperti ada (baby bump) tetapi sebenarnya tidak ada pun. Saya ada juga terbaca komen netizen yang kata saya hamil tu. Saya cuma buncit sikit sahaja. Saya rasa lepas kahwin kalau gemuk perkara biasa, bahagia makan banyak. Saya dengan suami pun selalu keluar cari makan, jadi dah tahulah kenapa badan berisi... Itu sebab saya diam sahaja tak respon dengan komen yang diberikan," ujarnya sambil ketawa.


Anak? Rezeki Allah, Kami Tak Merancang Tapi Terima Seadanya

Bila ditanya tentang zuriat, Syasya dan suaminya, Nasrullah Mohd Sapie, 23, tak merancang apa-apa tapi terima seadanya kalau dikurniakan rezeki anak.


"Saya dan suami tidak mempunyai perancangan tentang cahaya mata tetapi kalau dikurniakan rezeki oleh Allah kami tidak boleh menolak. Anak ini kan rezeki, kalau diberi Alhamdulillah. Tapi kalau belum diberi lagi tak mengapa kita cuba. Perancangan nak berapa orang anak tu kami tengok berapa rezeki Allah nak beri. Saya terima seadanya," katanya.


Pada 20 April lalu, Syasya mengejutkan peminat dengan berita pernikahannya dengan Nasrullah selepas mengumumkan pengunduran daripada kumpulan Dolla.


Jangan lupa kongsikan artikel ni dengan kawan-kawan korang! Siapa tahu, ada yang turut bahagia mendengar kisah Syasya dan suaminya. Tekan butang share tu sekarang! 🚀✨

Previous Post Next Post

Contact Form