"Kenapa Kak KM Tak Dapat Upah Pengawal Peribadi yang Dikehendaki? Suami Cemburu!"Kisah seram rumah Kak KM yang dipecah masuk perompak masih menghantui fikirannya, menyebabkan dia berhasrat untuk mengupah pengawal peribadi sebagai langkah keselamatan. Namun, kelihatan ada satu halangan besar: suaminya, Razman Ramli, tidak bersetuju, dan alasan beliau cukup mengejutkan.


Sebagai seorang usahawan yang tidak asing dengan risiko, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli, merasakan langkah itu amat penting bagi keselamatan dirinya. Dia menerima banyak permohonan untuk jawatan itu, tetapi tidak semudah yang dijangkakan.


"Orang yang saya cari kena tegas dan komited. Tak suka yang banyak cakap," katanya sambil menggambarkan ciri-ciri ideal pengawal peribadi.


Namun, satu perkara menghalangnya dari mencari pengawal yang diinginkan: cemburunya suami.


Razman meminta Kak KM untuk tidak mengambil pengawal peribadi, katanya suaminya mampu menjaga keselamatannya sendiri. Tetapi bagi Kak KM, keperluan untuk keselamatan tidak boleh dikesampingkan, terutamanya dengan anak-anak yang perlu dijaga.


"Saya nak pengawal lelaki. Takkan perempuan. Nanti saya pula kena jaga dia," kata Kak KM dengan tegas. Tetapi impian itu pupus kerana suami berasa cemburu.


Namun begitu, Liana sebelum ini melaporkan kes pecah rumahnya kepada pihak polis. Kerugian sebanyak RM3.5 juta telah dialami dalam kejadian itu. Tindakan polis telah berjaya menangkap beberapa individu yang terlibat, walaupun sebahagian besar dari harta berharga itu masih belum ditemui.


Jadi, di mana penyelesaian terbaik untuk Kak KM? Adakah dia perlu menyerah kepada keinginan suaminya atau mencari jalan lain untuk memastikan keselamatannya? Sertai perbincangan di ruangan komen dan kongsikan pandangan anda!

Previous Post Next Post

Contact Form