Jangan Terpedaya! Shila Amzah Marah Nama Disalahgunakan dalam Skim PelaburanAdakah anda pernah terfikir untuk menyertai skim pelaburan atas talian yang menjanjikan kekayaan dalam masa yang singkat? Jika ya, maka anda mungkin pernah terdedah kepada risiko yang sebenarnya tidak kita sedari.


Baru-baru ini, nama penyanyi terkenal Shila Amzah terselit dalam satu kontroversi yang memeranjatkan. Bagaimana tidak, dia mendapati namanya dikaitkan dengan sebuah skim pelaburan yang disifatkan sebagai 'bodoh' dan 'menyesatkan'.


Apa Kata Shila?


Melalui Instastory miliknya, Shila dengan tegas menafikan keterlibatannya dalam sebarang jenis pelaburan tersebut. "Tiada istilah masukkan duit dan tiba-tiba jadi kaya," luahnya dengan nada kesal. Bagi Shila, ini adalah satu kesilapan besar untuk merosakkan reputasinya yang dibangunkan dengan susah payah.


Kehidupan Sebenar di Sebalik Layar


Selain membantah dakwaan itu, Shila juga berkongsi pengalaman peribadinya semasa pandemik Covid-19 melanda. Dia terpaksa menggunkan simpanan untuk menampung kehidupannya yang sukar. Ini menunjukkan bahawa sebarangan pelaburan 'pantas' mungkin tidak memberikan keamanan kewangan yang dijanjikan.


Berhati-hati!


Shila juga memberi amaran kepada semua peminatnya agar tidak terpedaya dengan skim-skim pelaburan yang meragukan. Dia bimbang akan kesan negatif yang boleh menimpa mereka yang terjebak dalam jerat pelaburan palsu ini. "Sebarkan perkara ini terutamanya buat mak cik dan pak cik yang dah terpadaya dengan benda mamcam sebegini," gesa Shila dengan penuh perhatian.


Jom Kongsi!


Jangan biarkan rakan-rakan anda terjebak dalam perangkap pelaburan yang meragukan. Kongsi artikel ini untuk menyebarkan kesedaran dan memastikan mereka selamat dari risiko yang tidak diingini.


Ingat, keselamatan kewangan anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Jangan mudah terpengaruh dengan janji kekayaan yang tidak realistik!

Previous Post Next Post

Contact Form