"Anak, Cahaya Hidup Baru Buat Caprice: Pengalaman Sebagai Bapa yang Mengubah Segalanya"KEHADIRAN anak pertamanya, Airiel Qashaf, telah membawa perubahan besar dalam kehidupan penyanyi dan aktivis sosial, Caprice. Bagi Caprice, 36 tahun, menjadi bapa bukan sekadar tanggungjawab, tetapi membawa erti yang mendalam.


"Dengan hanya menghidu bau kecil ini, semua masalah dunia terasa jauh. Hanya anak yang saya fikirkan, ingin luangkan masa bersamanya," ujarnya.


Caprice mula memahami keistimewaan menjadi bapa, menepis pandangan 'childfree' yang popular kini. "Anak itu rezeki. Sebelum ini, saya dengar banyak cerita, selepas memiliki anak, barulah saya faham betul maksudnya," katanya dengan penuh ikhlas.


Bagi Caprice, pengalaman baru ini juga membuka matanya tentang keseimbangan hidup. "Dulu, hidup saya sangat sibuk tanpa henti, bergantung pada ubat tidur. Sekarang, dengan anak, saya temui keseimbangan. Dialah 'ubat tidur' sejati saya," katanya sambil tersenyum.


Caprice, yang berkahwin dengan Fara Inalis pada November 2022, juga menghargai peranan sebagai bapa kepada anak perempuan Fara dari perkahwinan terdahulu. Ke hadapan, dia melihat masa depan dengan lebih ceria dan penuh harapan bersama keluarga kecil mereka.


Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan yang mungkin terinspirasi dengan pengalaman Caprice dalam menerajui peranan sebagai seorang bapa yang baru.

Previous Post Next Post

Contact Form