Ippo Hafiz Belum Terima Saman Cerai? Inilah Kisah Sebenar di Sebalik Drama Rumah Tangga Mereka!


Buat korang yang suka mengikuti kisah selebriti tanah air, pastinya nama Ippo Hafiz tak asing lagi. Terbaru, penyanyi berbakat ini dikaitkan dengan isu rumah tangga yang semakin hangat diperkatakan. Dalam artikel kali ini, kami akan membongkar kisah di sebalik dakwaan bahawa Ippo tak hadir ke mahkamah untuk sebutan kes cerai. Baca sampai habis, pasti korang takkan kecewa!


Tak Pernah Terima Saman

Mesti korang tertanya-tanya, betul ke Ippo tak hadir ke mahkamah? Peguam Ippo, Fakhrul Azman Abu Hassan, menjelaskan bahawa Ippo tidak pernah menerima sebarang saman berhubung tuntutan cerai isterinya, Fara Roslan. Menurut Fakhrul, jika tiada penyerahan dokumen, tidak ada keperluan untuk Ippo hadir ke mahkamah. Logik, kan?


"Setakat ini tiada sebarang penyerahan saman daripada pihak plaintif (Fara). Sepatutnya kena serahkan dokumen itu secara sempurna barulah Ippo boleh hadir ke mahkamah. Kenapa perlu hadir tanpa mengetahui apa tuntutan sebenar yang dibuat isterinya. Jika tidak diserahkan kepada Ippo pun, boleh melalui saya sebagai peguam," kata Fakhrul.


Kenapa Ippo Tak Hadir?

Dalam pada itu, Fakhrul menjelaskan bahawa Ippo sentiasa sedia mengikut semua prosedur mahkamah jika dokumen diserahkan dengan betul. Nampaknya, pihak Fara perlu lebih proaktif jika mahu kes penceraian mereka diselesaikan dengan cepat. Fakhrul turut menegaskan bahawa Ippo tidak pernah melarikan diri.


"Ippo tak pernah lari... Kalau tak dapat hubungi Ippo, pihak sana boleh telefon saya. Malah dalam sebutan kes nusyuz sebelum ini, pihak mereka ada menyatakan tentang tuntutan cerai namun tidak pernah menyerahkan dokumen berkaitan. Usaha perlu dibuat, jika dia (Fara) mahu cepat kenalah lebih proaktif," tambahnya.


Fokus Pada Anak-Anak

Buat masa ini, Ippo lebih fokus untuk perbicaraan kes nusyuz yang masih dalam proses di Mahkamah Rendah Syariah Ampang. Malah, dia masih belum buat keputusan untuk cerai atau tidak kerana memikirkan anak-anak mereka.


"Ippo masih belum buat keputusan untuk cerai atau tidak sebab dia memikirkan anak-anak. Setakat ini saya hanya mewakili untuk kes nusyuz sahaja, berkaitan cerai kami belum berbincang lagi," jelas Fakhrul.


Fara Minta Kerjasama

Dalam temu bual bersama kami, Fara meminta Ippo untuk memberi kerjasama hadir ke mahkamah selepas dua kali gagal berbuat demikian. Nampaknya, kisah rumah tangga mereka masih panjang dan penuh liku.Bagi korang yang mengikuti perkembangan cerita ini, pasti tak sabar nak tahu apa kesudahannya. Kami akan terus update korang dengan perkembangan terbaru. Jangan lupa kongsi artikel ini dengan kawan-kawan korang supaya mereka pun tahu apa yang sebenarnya berlaku. Klik butang share sekarang dan sebarkan kisah menarik ini!


Nak tahu lebih banyak lagi kisah menarik tentang selebriti tanah air? Jangan lupa ikuti blog kami untuk update terkini! Share artikel ini di media sosial korang supaya ramai lagi boleh baca.Previous Post Next Post

Contact Form