"Bella Astillah Bersuara: 'Cukup Kak Long Saja Gagal dalam Perkahwinan'"Ada yang menyebutnya sebagai pesona yang memikat hati, namun kini, Bella Astillah, pelakon popular, mendedahkan sebahagian dari hatinya dalam satu pesanan yang menginspirasi. Menandai ulang tahun teman lelakinya, Didi Astillah, Bella tidak teragak-agak memberikan nasihat yang penuh makna.


Dalam pesanan yang dikongsikan melalui TikTok Diniey, Bella menggariskan harapannya agar Diniey sentiasa bersabar dengan karenah adiknya yang mungkin sedikit panas baran. "Kak long (panggilan Bella) kenal macam mana adik (Didi), dia tiada kesabaran dan panas baran. Tapi Diniey boleh bersabar cuma kak long harap jangan sebelum kahwin jelah, dan jangan pernah berubah," katanya.


Namun, pesanan Bella tidak berhenti di situ. Dia juga menekankan pada aspek penting lainnya, kesetiaan dan penghormatan terhadap keluarga, hal yang dia anggap krusial. "Kak long tak pernah minta Diniey untuk jadi orang terpaling kaya, cukup setia, sayang dan hormat keluarga kak long," katanya sambil menitipkan harapan agar Didi tidak mengalami nasib yang sama seperti dirinya dalam perkahwinan.


Bella, yang kini dalam proses penceraian dengan suaminya Aliff Aziz, menegaskan, "Cukuplah kak long saja yang gagal dalam perkahwinan, kaklong tak nak adik kaklong lalui benda sama." Perjalanan rumah tangganya dengan Aliff, yang dikurniakan dua cahaya mata, Ayden Adrean dan Ara Adreanna, telah melalui pasang surut yang menyakitkan, dengan keputusan bercerai yang diambil pada 2019 sebelum rujukan semula, dan kini sekali lagi menghadapi proses penceraian.


Melalui cerita hidupnya, Bella mengajarkan kita tentang kepentingan kesabaran, kejujuran, dan penghormatan dalam hubungan. Ia adalah pengingat bahawa walaupun percintaan mungkin membingungkan, nilai-nilai asas seperti kepercayaan dan komitmen keluarga sentiasa penting.


Jom kongsi artikel ini dengan kawan-kawan kita, siapa tahu pesanan Bella Astillah ini boleh memberi inspirasi kepada mereka yang memerlukan.

Previous Post Next Post

Contact Form