Babymonster Buat Kejutan: Persembahan Terhenti, Nyanyian Tetap Padu!


Bayangkan tengah syok tengok konsert, tiba-tiba muzik terhenti. Panik, kan? Tapi bukan untuk kumpulan Babymonster!


Pada 11 Mei lepas, semasa konsert di Jepun, Babymonster tengah mengalunkan lagu Blackpink, "As If It's Your Last". Tiba-tiba, muzik berhenti kerana masalah teknikal. Tapi, apa yang berlaku selepas itu membuatkan netizen kagum habis.Dalam video yang tular di media sosial, Babymonster langsung tak menunjukkan tanda-tanda panik. Mereka terus menyanyi secara 'live' tanpa muzik, seolah-olah tiada apa yang berlaku. Keberanian dan ketenangan mereka mengharungi situasi tersebut menjadi bualan hangat di ruangan komen.


Netizen memuji kehebatan mereka menyanyi secara langsung, walaupun baru saja debut. Ramai yang terkejut dengan kemampuan mereka yang setanding dengan kumpulan-kumpulan wanita yang lebih lama dalam industri.


Pujian Dari Netizen:


"Pertama kali saya lihat kumpulan K-pop yang boleh menyanyi live sebaik ini," kata seorang netizen.


"Baru debut tak sampai setahun tetapi dah boleh menyanyi sebaik ini. Hebat!" komen yang lain pula.


"Mereka lebih bagus menyanyi daripada kumpulan yang buat persembahan di Coachella hari itu," ujar seorang lagi peminat.


Untuk pengetahuan semua, Babymonster memulakan perjalanan seni mereka pada November tahun lalu dengan lagu "Batter Up". Pada 1 April tahun ini, mereka secara rasmi debut dengan kehadiran anggota baru, Ahyeon.


Kagum dengan aksi berani Babymonster? Jangan simpan sendiri, kongsi artikel ini dengan kawan-kawan dan bercerita tentang betapa hebatnya kumpulan ini! Let’s spread the word and show some love for Babymonster! 🚀💖

Previous Post Next Post

Contact Form