Okay geng, korang mesti tak sangka kan? Kumpulan A.C.A.B bakal buat persembahan pertama mereka di Jerman, tapi sebelum mereka jejak pentas, ada juga segelintir netizen yang suka sangat nak pertikai dan cakap negatif 😅.
Vokalis mereka, Megat, pun tak faham dengan sikap sesetengah rakyat Malaysia yang macam iri hati sikit dengan pencapaian A.C.A.B ni.
“Ada yang panas dan bercakap negatif pasal kami… Patutnya bangga la sebab kami bawakan nama Malaysia ke Eropah!
Bukan semua kumpulan dapat main kat Eropah tau. Ada yang cakap ‘tak hebat sangat, jangan berlagak’… Eh kau pernah jual tiket sold out kat Eropah ke? Kalau tak, baik diam je.” 💥
Woii! Konsert dah sold out kat sana, tapi masih ada yang nak pertikai? 😳
Kalau korang antara peminat muzik Malaysia yang bangga tengok artis kita naik pentas antarabangsa, ni masa untuk show some love ❤️. Jangan lupa share dengan kawan-kawan yang selalu “cakap belakang” tu, hehe.
Fun fact: A.C.A.B akan terbang ke Jerman pada Selasa ni untuk persembahan pertama mereka pada 5 Disember. Siapa yang tak excited ni? 🙌
Soalan untuk korang:
🎤 Kalau korang jumpa haters macam ni, korang reply ke atau diam je?
#A.C.A.B #MalaysiaBoleh #SoldOutJerman #SupportLocalBand #HatersGonnaHate #ViralNews #MusicAlert #BanggaMalaysia
