Giveaway: SUBSCRIBE our youtube channel to stand a chance to win an iPhone 17 Pro

“Zizi Kirana Lupa Dia Penyanyi?! 22 Hari Terperangkap di Laut Demi Misi Gaza!”

 


Siapa sangka, Zizi Kirana yang kita kenal sebagai penyanyi penuh gaya, kini sedang melalui detik luar biasa dalam hidupnya. Bukan di pentas, bukan di studio rakaman, tapi di tengah lautan luas lebih 22 hari lamanya! 😱


Zizi kini berada dalam misi Global Sumud Flotilla ke Gaza — sebuah perjalanan kemanusiaan penuh cabaran untuk menghantar bantuan serta menghentikan sekatan terhadap rakyat Palestin.


“Bila Balik Malaysia?”


Baru-baru ni, Zizi kongsi perbualan dengan pengurusnya. Bila ditanya bila nak balik, jawapan Zizi cukup ringkas:

👉 “InsyaAllah.”


Katanya, dia sendiri tak tahu bila akan pulang kerana misi ini masih berjalan. Malah, Zizi sempat bergurau yang dia dah “lupa macam mana nak buat persembahan atas pentas” sebab dah lama tak menyanyi.


Fokus 100% Pada Misi Gaza


Walaupun pelbagai acara dan jemputan menanti dia di Malaysia, Zizi jelas lebih fokus pada misi ini. Bayangkan, dah lebih 22 hari dalam kapal — dengan semangat yang tak pernah pudar demi rakyat Gaza.


“Sudah 22 hari rupanya saya berada di lautan. Tetap semangat menuju ke Gaza,” – Zizi Kirana.


Dari Sepanyol ke Gaza 🚢


Perjalanan ini bermula pada 31 Ogos lalu di Sepanyol. Dari situ, Zizi bersama aktivis kemanusiaan lain belayar menuju Gaza. Walaupun cabaran bukan sedikit, semangat mereka jelas membara.


💬 Apa pandangan korang?

Zizi Kirana ni memang lain macam jiwa dia. Dari penyanyi popular, kini dia bawa misi besar untuk kemanusiaan. Kagum betul!


✨ Kalau korang pun bangga dengan langkah berani Zizi ni, share artikel ni dengan kawan-kawan. Biar lebih ramai tahu perjuangan artis kita yang sedang buat sesuatu luar biasa untuk dunia.

Previous Post Next Post

Contact Form