Sean Lee & Bay Doucet: Cinta Sejati yang Akhirnya Diiktiraf di Majlis Perkahwinan Rahsia


Sean Lee Akhirnya Dedah Perkahwinan dengan Bay Doucet - "Cinta Kami untuk Perkahwinan"


Pelakon dan pengacara terkenal, Sean Lee, atau lebih dikenali sebagai Lee Jia Ern, telah mengejutkan ramai dengan pengumuman perkahwinannya dengan model jelita, Bay Doucet, yang berlangsung pada Ahad lalu. Dalam usia 30 tahun, Sean tidak berniat untuk menyembunyikan perkahwinannya tetapi memilih untuk mengadakan majlis perkahwinan yang bersifat peribadi, dihadiri oleh keluarga dan rakan terdekat sahaja.


"Kami berkahwin pada 7 Julai dengan sebuah majlis resepsi intim yang dihadiri 200 tetamu di sebuah restoran. Saya dan Bay mahukan majlis yang lebih peribadi kerana ini kali pertama kami menunjukkan hubungan secara terbuka," kata Sean kepada kami.


Sean turut berkongsi bahawa hubungan mereka sebenarnya bukan rahsia. Keluarga dan teman rapat sudah lama mengetahui tentang hubungan mereka dan menghormati privasi pasangan ini.


"Dalam pekerjaan kami, banyak perkara yang dikongsi secara terbuka. Jadi, saya rasa lebih baik untuk menyimpan beberapa perkara untuk diri sendiri," tambahnya lagi.


Berkongsi kisah perkenalan mereka, Sean mendedahkan bahawa mereka sebenarnya sudah lama berkawan di media sosial tetapi jarang berkomunikasi. Semuanya berubah apabila Sean memberanikan diri menghantar mesej peribadi (DM) kepada Bay di Instagram.


"Kami mengikuti satu sama lain di media sosial selama bertahun-tahun tetapi jarang berkomunikasi. Sehinggalah satu hari saya memberanikan diri menghantar DM kepadanya... Selebihnya adalah sejarah perkenalan kami," jelas Sean.


Sean juga tertarik dengan Bay kerana mereka mempunyai matlamat dan pemikiran yang serupa tentang perkahwinan. Beliau turut jatuh hati dengan personaliti hebat serta bakat dan kreativiti Bay.


"Sebelum melanjutkan hubungan ke arah lebih serius, kami sudah mempunyai niat untuk berkahwin. Pandangan kami terhadap percintaan dan perkahwinan adalah serupa - 'date to marry'. Saya percaya ini adalah cara yang baik dalam membentuk hubungan yang romantik," katanya.


Untuk masa sekarang, Sean dan Bay memilih untuk menghabiskan masa berdua dan menyerahkan soal rezeki kepada Tuhan. Mereka juga tidak mempunyai banyak masa untuk berbulan madu disebabkan tuntutan kerja masing-masing.


"Saya harap dapat susun jadual kerja supaya dapat bawa isteri berbulan madu pada akhir tahun ini. Kami mahu menikmati alam perkahwinan dengan meluangkan lebih banyak masa berdua. Soal rezeki saya serahkan kepada ketentuan Tuhan," ujar Sean.


Pada Ahad lalu, Sean membuat kejutan kepada para peminat dengan mengumumkan bahawa beliau sudah bergelar suami menerusi beberapa foto perkahwinan yang dimuat naik di Instagram miliknya.


Jangan lupa untuk kongsi artikel menarik ini dengan kawan-kawan anda dan raikan cinta sejati pasangan ini bersama-sama!

Previous Post Next Post

Contact Form