Ruhainies Teruja Bertemu Media di Mahkamah: "Saya Tak Pandai Berlakon, Menangis Depan Kamera"


DIKECAM Netizen, Ruhainies Kekal Tenang dengan Senyuman


Pelakon terkenal, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, 32, telah dikecam netizen kerana hadir ke mahkamah dengan senyuman lebar. Namun, Ruhainies menegaskan bahawa senyumannya bukan kerana tidak sensitif terhadap situasi yang berlaku, tetapi kerana dia gembira dapat bertemu rakan media yang sudah lama tidak ditemui.


"Saya senyum sebab nampak rakan-rakan media dekat sini, saya teruja setelah sekian lama tak berjumpa kalian semua. Saya bersyukur sebab kalian sudi datang awal pagi untuk prosiding hari ini. Mengenai itu (senyum), takkan saya nak menangis pula, saya tak pandai berlakon, tak pandai menangis depan kamera," katanya kepada kami.


Penjelasan Ruhainies


Ruhainies menjawab komen netizen itu ketika ditemui selepas perbicaraan kes khalwat membabitkan dirinya dengan Aliff Aziz di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada Rabu.


Dalam pada itu, Ruhainies turut menafikan bahawa dia dan Aliff hadir ke mahkamah bersama-sama. "Eh kami bukan datang bersama. Kami datang asing cuma waktu masuk mahkamah sahaja sama dan kami parkir berdekatan," ujarnya.


Untuk pengetahuan semua, Aliff dan Ruhainies mengaku tidak bersalah atas pertuduhan khalwat yang berlaku di sebuah kondominium di ibu negara pada 8 Mac lalu.


Jom Kongsi Artikel Ini!


Teruja dengan kisah Ruhainies? Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini dengan kawan-kawan anda! Mari kita sebarkan cerita menarik ini kepada semua. Tekan butang kongsi sekarang!

Previous Post Next Post

Contact Form