Muaz Zabir: Tiada Hak Campur Tangan, Doa Bella Astillah Kuat Hadapi Dugaan


Pelakon terkenal, Muaz Zabir, baru-baru ini berkongsi pandangannya tentang isu penceraian selebriti Bella Astillah dan Aliff Aziz yang sedang hangat diperkatakan. Namun, Muaz menegaskan bahawa dia tidak mahu masuk campur dalam hal peribadi pasangan tersebut dan hanya mendoakan yang terbaik buat mereka.


"Saya ada komitmen lain yang lebih penting untuk diberi perhatian," kata Muaz, yang berusia 27 tahun. Walaupun begitu, Muaz tetap berharap Bella akan tabah menghadapi cabaran ini dan menemui kebahagiaan dalam hidupnya.


Muaz Doakan Bella Kuat


"Mungkin takdir yang ditentukan itu adalah yang terbaik untuk kita. Saya tidak tahu nak rasa kasihan atau sebaliknya. Tapi saya doakan Bella supaya menemui kebahagiaan dan berjaya mengharungi cabaran hidup selepas ini. Seperti mana yang kita tahu, dia seorang wanita yang kuat. Saya harap semua doakan yang terbaik buatnya," ujar Muaz kepada kami.


Muaz berkongsi perkara ini ketika ditemui pada sidang media pelancaran drama bersiri Viu Original berjudul "Bawah Payung Awan" yang diadakan pada petang Khamis lalu.


Tidak Ambil Tahu Hal Peribadi


Menurut Muaz, dia mengetahui tentang penceraian Bella dan Aliff melalui rakan-rakan sekeliling. Dia tidak sempat membuka media sosial kerana sibuk menjalani penggambaran drama sebelum ke lokasi sidang media drama tersebut.


"Saya memang tak sempat tengok media sosial sebab hari ini saya sibuk menjalani penggambaran. Ini pun saya minta pihak produksi lepaskan saya untuk datang ke majlis ini dan selepas ini saya akan bergegas ke Genting Highlands menyambung penggambaran. Tapi saya tahulah mereka sudah bercerai sebab orang sekeliling bercakap mengenainya," tambahnya.


Namun begitu, Muaz memilih untuk tidak mengulas lanjut mengenai penceraian Bella dan Aliff kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan. Tambahan pula, dia dan Bella telah mencapai kata sepakat untuk menjaga pergaulan sebagai rakan artis dan tidak mencampuri urusan peribadi masing-masing.


Profesionalisme Tetap Utama


Muaz juga menyatakan bahawa dia dan Bella bersikap profesional dan tidak menolak jika digandingkan dalam sebarang projek selepas ini. "Industri hiburan kita kecil saja, pusing mana-mana pun akan bertemu juga. Jadi saya tak ingin menambah musuh dalam kehidupan. Nak kata kami berkawan pun tidak, bergaduh pun tidak. Kalau digandingkan sekali pun nanti, kami akan bersikap profesional dan hanya fokus pada urusan kerja sahaja," jelasnya.


Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016 dan pernah bercerai pada 16 Mei 2019 selepas Aliff beberapa kali berlaku curang. Mereka kembali rujuk ketika dalam tempoh idah namun akhirnya bercerai lagi pada tengah hari Khamis di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.


Jom Kongsi Artikel Ini!


Jika anda rasa artikel ini menarik dan bermanfaat, jangan lupa untuk kongsikan dengan kawan-kawan anda. Siapa tahu, mungkin mereka juga ingin mengetahui perkembangan terbaru mengenai selebriti kesayangan mereka. Tekan butang kongsi sekarang dan sebarkan kebaikan!

Previous Post Next Post

Contact Form