Tak Makan Maggi Seharian Pun Tak Pekena, Yasmin Hani dan Alif Hadi Pilih Tunggu Masa Sesuai untuk Kahwin!Eh, siapa yang tak kenal Yasmin Hani dan Alif Hadi? Pasangan ini memang bukan calang-calang dalam dunia seni tanah air. Tapi, tahukah anda yang mereka masih belum berjinak-jinak dengan idea mempercepatkan masuk ke landaian mahligai cinta? Yasmin Hani, yang kini sudah mencapai umur 44, bukannya mudah terpedaya dengan rentak kahwinan yang semakin popular.


"Kahwin bukan satu keperluan atau suatu yang wajib, bukan? Jadi, Alif dan saya ni macam layar sahaja, tunggu angin sepoi-sepoi bahasa, nanti kami pergi la." Yasmin menceritakan kepada kami dengan senyuman santainya.


Tambah lagi, Yasmin menegaskan yang hidupnya bukan setakat nak makan mi segera tiap hari atau lepak mamak je. Dia ada standard hidup yang dia rasa perlu dikekalkan. "Lagi pun, saya bukan lagi zaman 25 tahun, boleh main makan mi segera ja, lepak mamak. Ada gaya hidup sendiri nak kena jaga," ungkapnya sambil ketawa.


Alif Hadi, lelaki di hati Yasmin Hani, juga anggukkan setuju dengan pandangan Yasmin. Dia tak nak kecewakan Yasmin dan anak-anak Yasmin yang sudah menjadi anggota keluarganya walaupun belum sah menjadi suami Yasmin.


"Saya cuba yang terbaik, perbaiki diri lagi. Sebab, kahwin bukan main-main, kan? Bukan sekadar masuk lokap dan makan ketupat rendang." Alif berseloroh sembari menyelitkan ungkapan seriusnya.


Tapi, tunggu dulu, jangan fikir Alif Hadi leka dengan perbualan tentang perkahwinan. Dia pun masih serius dalam kerjaya seninya. Dalam masa yang sama, dia bakal menggegarkan pawagam dengan persembahan hebatnya dalam filem Jangan Pandang Belakang 2 arahan Pierre Andre yang dijangka menghiasi layar perak pada penghujung tahun ini.


So, macam mana? Menarikkan? Jom, kongsi artikel ni dengan kawan-kawan yang punya cita-cita tinggi macam Yasmin Hani dan Alif Hadi. Siapa tahu, ada yang boleh relate! 😉

Previous Post Next Post

Contact Form