Ria Ricis Mahu Jalani Pembedahan Plastik, Oki Setiana Dewi Diminta Nasihat AdikHidup selebriti tak pernah lepas dari sorotan, dan kali ini, Ria Ricis, personaliti media sosial terkenal dari Indonesia, kembali membuat kecoh dengan keputusan terbarunya. Siapa sangka, setelah menjadi seorang janda, perhatian masyarakat terus tertumpu padanya.


Ria, dengan penuh jujur, mengakui keinginannya untuk menjalani pembedahan plastik. Apa yang ingin dia ubah? Lemak di bawah matanya. "Saya nak buat pembedahan. Buang lemak dalam kantung mata," katanya secara terbuka di Instagram.


Tentu saja, keputusan Ria ini menuai pelbagai reaksi. Banyak yang menentang, terutama kerana pembedahan plastik dianggap bertentangan dengan ajaran Islam. Ada yang malah mempersoalkan, adakah kakaknya, Oki Setiana Dewi, seorang pendakwah, telah memberi nasihat yang cukup tentang hukum-hakam ini.


Namun, tak semua reaksi negatif. Sebahagian peminat turut memberi sokongan dan memahami keputusan Ria. "Tak padan dengan adik ustazah! Suka nak ubah ciptaan Allah. Cubalah bersyukur... Dah cukup cantik lepas bercerai. Kenapa nak kena ubah?" komen salah seorang netizen.


Tetapi, adakah ini sekadar usaha Ria untuk mencari perhatian? Sebelum ini, terdapat desas-desus bahawa Ria telah menjalani pembedahan di dagu dan hidungnya. Namun, dia menafikan semua itu, menyatakan bahawa dia hanya melakukan senaman wajah.


Bagi yang tidak mengikuti perkembangan terkini, Ria sebenarnya telah berkahwin dengan pelakon Teuku Ryan pada November 2021. Namun, perkahwinan itu berakhir dengan talak satu pada Mei 2023. Mereka mempunyai seorang anak perempuan, Cut Raifa Aramoana.


Apa pendapat anda tentang keputusan Ria ini? Adakah pembedahan plastik sepatutnya dibenarkan, ataukah kita harus bersyukur dengan apa yang telah diberikan oleh Allah? Kongsi pendapat anda dan jangan lupa untuk berkongsi artikel ini dengan rakan-rakan anda!

Previous Post Next Post

Contact Form