Gagal Beri Nafkah Batin: Ria Ricis Minta Cerai dari Teuku RyanKalau korang rasa yang drama di layar tak cukup, cuba tengok drama sebenar kehidupan selebriti! Ini bukanlah cerita rekaan, tetapi kisah sebenar antara pasangan popular, Ria Ricis dan Teuku Ryan. Jumaat lalu, mereka sah bercerai dan sekarang semua orang tengah bercakap tentang sebab-sebab di sebalik perpisahan mereka.


Dokumen mahkamah yang tersebar luas mendedahkan bahawa salah satu punca perpisahan mereka adalah kerana Teuku Ryan gagal memberi nafkah batin kepada Ria. Jadi, macam mana pulak kita boleh bercerai kerana kekurangan hubungan intim? Ria mendakwa yang hubungan mereka semakin renggang sejak Januari tahun lalu, dengan kurangnya keintiman antara mereka. Lagi pun, masa Ria hamil anak pertama mereka pun, hubungan mereka makin luntur. Doktor pun mengesahkan yang Ria menghadapi kesukaran dalam proses bersalin disebabkan kurangnya hubungan bersama suami ketika itu.


Tetapi, bukan main senang Teuku Ryan nak menjelaskan perkara ni. Dia terang yang dia risau hubungan intim boleh memberi kesan negatif kepada bayi dalam kandungan. Bagi Ryan, tanggungjawab sebagai suami bukanlah main-main, dia memastikan yang dia memberi nafkah batin selepas Ria selamat melahirkan anak pertama mereka pada Julai 2022.


Jadi, siapa yang betul dan siapa yang salah? Itu bukanlah soalan mudah dijawab. Mungkin ada dua pihak yang mempunyai pendapat berbeza. Apapun, ini memberi pengajaran yang penting, bahawa walaupun hidup selebriti nampak glamor, tetapi mereka juga menghadapi masalah yang sama seperti kita.


Kalau korang rasa artikel ni menarik, jangan malu-malu untuk kongsi dengan kawan-kawan! Lagi ramai yang tahu, lagi meriah bualan kita.

Previous Post Next Post

Contact Form