Ariff Bahran Gembira Dapat Anak Perempuan! Kenapa Dia 'Shaking'?Penyanyi popular, Ariff Bahran, baru-baru ini mengumumkan berita gembira tentang bakal kedatangan anak kedua bersama isteri tercinta, Amirah Syazwani Ridzuan. Tetapi apa yang membuatkan dia 'shaking' selepas mengetahui jantina bayi ini?


Dalam satu majlis gender reveal yang diadakan baru-baru ini, Ariff Bahran akhirnya mengetahui bahawa dia akan menjadi bapa kepada seorang bayi perempuan. Dalam satu temu bual dengan kami, penyanyi berusia 26 tahun ini berkongsi rasa gembira dan tanggungjawab yang bertambah selepas mengetahui berita tersebut.


"Sejak awal kehamilan saya, saya telah banyak berdoa agar dikurniakan dengan seorang anak perempuan. Alhamdulillah, doa saya terjawab," katanya dengan penuh kegembiraan.


Bagi Bahran, memiliki anak perempuan bukan hanya satu kegembiraan, tetapi juga satu tanggungjawab yang besar. "Saya sedar bahawa tanggungjawab untuk menjaga seorang anak perempuan adalah lebih besar, terutamanya apabila saya mempunyai ramai adik lelaki," tambahnya.


Kegembiraan yang dirasai oleh Bahran tidak terhenti di situ. Dia juga berkongsi bahawa dia merasakan sedikit 'shaking' apabila mengetahui jantina bayi tersebut. "Saya tidak dapat menafikan bahawa saya agak gugup dan teruja apabila mengetahui bahawa saya akan memiliki seorang anak perempuan," katanya dengan senyuman.


Walaupun begitu, Bahran dan isterinya, Amirah, memilih untuk tidak berkongsi terlalu banyak mengenai kehamilan kali ini. Mereka memilih untuk mengekalkan kejutan untuk diri mereka sendiri dan keluarga terdekat.


Dalam pada itu, Bahran juga berkongsi bahawa proses kehamilan kali ini telah berjalan dengan lancar dan isterinya dijangka akan bersalin pada hujung bulan Julai. "Kami bersyukur bahawa semuanya berjalan dengan baik dan lancar," ujarnya.


Walau bagaimanapun, Bahran mengaku bahawa mereka belum mula membuat persiapan yang konkrit untuk menyambut kelahiran bayi tersebut. "Kami belum membeli barang-barang bayi kerana kami masih belum pasti jantina anak. Namun, kami akan segera membuat persiapan apabila semuanya sudah lebih pasti," katanya.


Bagi Bahran dan Amirah, kedatangan bayi perempuan ini akan menjadi penambahan yang berharga kepada keluarga kecil mereka yang kini telah dikurniakan dengan seorang cahaya mata lelaki bernama Muhammad Luth Mikhael.


Jadi, mari kita sambut kedatangan cahaya mata baharu ini dengan penuh kegembiraan dan kasih sayang! Jangan lupa untuk kongsi artikel ini dengan rakan-rakan yang lain untuk berkongsi kegembiraan bersama!

Previous Post Next Post

Contact Form