The Rock Kirim Video 'Ambil Hati' Peminat Malaysia

Aktor terkenal Dwayne Johnson aka The Rock 'mengirimkan' sebuah video pesanan khas buat peminatnya di Malaysia agar tidak ketinggalan menonton filem terbarunya, Rampage.

Dalam video berdurasi satu minit yang dimuat naik menerusi laman rasmi Facebook, The Rock berkata beliau teruja dan tidak sabar untuk menantikan reaksi peminat mengenai filem lakonannya yang akan ditayangkan mulai 12 April (hari ini).

Di awalnya, bekas ahli gusti WWE ini menyapa peminatnya dengan cuba bertutur dalam bahasa Melayu.

"Apa khabar Malaysia?

"Bersiaplah, saya sangat teruja untuk membawa Rampage kepada anda, pada hari Khamis ini di seluruh Malaysia," katanya.

Dia juga tidak lupa mengucapkan terima kasih kepada penonton Malaysia yang selama ini memberi sokongan terhadap filem-filem yang pernah dibintanginya.

"Cinta begitu kuat di Malaysia yang saya mempunyai nombor satu, nombor dua dan tiga filem sepanjang zaman di Malaysia," katanya, merujuk kepada Jumanji, Furious 7, dan Fast and Furious 8 masing-masing yang menduduki tempat di box office di Malaysia.

"Jika anda berseronok dengan Jumanji, maka anda akan lebih 'meletup' dengan Rampage," tuturnya sebelum mengakhiri ucapan.

Sementara itu, ketika muncul dalam program The Ellen Show baru-baru ini, The Rock mendedahkan dia mendalami dan memahami cara hidup gorila sebelum masuk ke set penggambaran filem berkenaan.

Dia banyak menghabiskan masa berada di Dian Fossey Gorilla Fund International (Digit Fund) iaitu sebuah pusat perlindungan gorila gunung yang terancam.

"Ini pertama kalinya saya berinteraksi dengan gorila. Jadi saya pergi ke kebun binatang Atlanta dan menghabiskan waktu bersama primatologis di sana.

"Itulah yang paling memberi kesan kepada saya tentang film ini," katanya ketika menjadi tetamu jemputan program The Ellen Show baru-baru ini.

Kata aktor berusia 45 tahun ini, walaupun gorila adalah haiwan yang sensitif dan ada ketikanya berkelakuan agresif, namun haiwan juga memiliki hati yang sangat lembut.

The Rock dalam nada bergurau berkata, dia ada menjadikan seekor anak gorila sebagai anak angkat dan menganggap gorila itu sebagai anak lelakinya.

"Saya mempunyai gorila, namanya Iyambere," tuturnya

Filem Rampage, mengisahkan tentang Davis Okoye (lakonan Dwayne Johnson), seorang ahli primatologis yang selalu mengawasi seekor gorila yang cerdas bernama George. Gorila itu telah dirawat sejak lahir oleh Davis dan mereka memiliki ikatan yang kuat.
The Rock Kirim Video 'Ambil Hati' Peminat Malaysia The Rock Kirim Video 'Ambil Hati' Peminat Malaysia Reviewed by Kakigosip on 18:00:00 Rating: 5
Powered by Blogger.