Sekelip Mata Popular Gara-gara Aksi Jatuh Paling Comel

Bagi pengikut perkembangan dunia fesyen, anda boleh lupakan seketika pada model terkenal China, Xi Mengyao kerana dunia kini mempunyai model kegemaran yang baru.

Zhang Yaoyang, kanak-kanak lelaki yang baru berusia 4 tahun. Sekelip mata hidupnya berubah menjadi seorang bintang internet popular selepas video aksinya terjatuh ketika berjalan di runaway pada pertunjukan fesyen kanak-kanak yang berlangsung di Shanghai minggu lalu.

Kejadian bermula apabila Zhang melangkah ke runway. Dia berjalan lurus ke arah sepasang anak-anak yang menngikut arahan penganjur supaya tidak melepaskan pegangan tangan dari mula 'bercatwalk' sehingga akhir.

Gelagat pasangan kanak-kanak itu yang enggan melepaskan pegangan tangan menyebabkan Zhang 'terpaksa merempuh' dan akhirnya Zhang dan salah sorang daripada kanak-kanak itu jatuh ke lantai.

..

Video mereka terjatuh tular di media sosial. Rata-rata pengguna internet terhibur dengan gelagat comel dan lucu model-model cilik itu.

Zhang Yaoyang baru berusia 4 tahun menjadi bintang sensasi internet dalam sekelip mata sejak videonya terjatuh di pentas peragaan fesyen kanak-kanak di Shanghai menjadi viral sejak minggu lalu.

Insiden itu juga telah menambah pengikut di akaun Weibo rasmi milik Zhang yang kini mencecah 12,000 pengikut. Zhang menceburi dunia pentas peragaan sejak dua tahun lalu dan ini kali pertama dia terjatuh di atas runaway.

Pada November lalu, model kebanggaan China, Xi Mengyao juga mencuri tumpuan selepas insiden dia tergelinir di runaway ketika pertunjukan fesyen Victoria Secret Fashion Show.

Kejadian yang menimpa Xi Mengyao ketika itu barangkali merupakan kejadian paling malang yang pernah berlaku dalam hidup wanita berusia 29 tahun tersebut. Pun begitu, ribuan pengguna internet telah memberikan sokongan dan kata-kata semangat terhadapnya.
Sekelip Mata Popular Gara-gara Aksi Jatuh Paling Comel Sekelip Mata Popular Gara-gara Aksi Jatuh Paling Comel Reviewed by Kakigosip on 13:19:00 Rating: 5
Powered by Blogger.