Siti Tak Mahu Didik Siti Aafiyah Jadi Selebriti

Meskipun bergelar selebriti namun Datuk Seri Siti Nurhaliza memberitahu beliau tidak merancang membesarkan zuriatnya, Siti Aafiyah dengan kehidupan glamor sebaliknya mahu anak sulungnya itu membesar secara normal seperti kanak-kanak lain.

"Saya tak mahu didik anak saya fokus menjadi seorang selebriti, saya nak dia hidup secara normal dan go with the flow.

"Kalau ada rezeki untuk dia pada masa akan datang, saya akan berbincang dengan suami dahulu, kalau suami kata tak perlu, saya tak buat," katanya seperti yang dilaporkan mStar online.

Selain itu, dia belum memikirkan untuk mewujudkan sebuah laman sosial Instagram untuk Siti Aafiyah seperti anak artis lain.

"Berkaitan Instagram saya tidak fikir lagi, tapi saya kena fikir dan dalam masa yang sama saya mahu dia jalani kehidupan secara normal.

"Sebelum ini memang sudah banyak Instagram palsu yang menggunakan namanya, namun saya yakin peminat-peminat tidak percaya selagi saya tidak umumkan sendiri.

"Buat masa ini gambar-gambar Siti Aafiyah hanya akan dimuat naik di Instgram saya," ujarnya.

..

Siti Aafiyah dilahirkan pada 19 Mac lalu. Sebelum ini bayi comel itu diberi nama sementara Fatimah Az-Zahra sempena nama anakanda Nabi Muhammad.

Doa Datuk K Makbul Selepas 18 Tahun

..

Sementara itu, Siti iaitu Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau lebih dikenali sebagai Datuk K memberitahu kelahiran Siti Aafiyah menamatkan penantiannya selama 18 tahun untuk mendapatkan cahaya mata perempuan.

"Doa saya selama 18 tahun untuk mempunyai seorang anak perempuan telah dimakbulkan Allah.

"Ketika rumah ini siap semua anak lelaki saya dapat satu bilik, ada satu bilik kosong memang khas saya sediakan untuk anak perempuan. Sekarang baru ada penghuninya,” ujarnya yang mempunyai empat orang anak lelaki menerusi perkahwinan terdahulu.

..

Datuk K turut menghadiahkan sebentuk cincin yang dibeli bagi pihak Siti Aafiyah untuk diberikan kepada Siti sebagai tanda penghargaan.

"Cincin itu daripada Siti Aafiyah, saya mahu dia ingat dan akan memberi hadiah kepada ibunya setiap kali hari jadinya, bukan ibu dia yang bagi hadiah," ujarnya.

Siti dan Datuk K mendirikan rumah tangga pada 21 Ogos 2008.
Siti Tak Mahu Didik Siti Aafiyah Jadi Selebriti Siti Tak Mahu Didik Siti Aafiyah Jadi Selebriti Reviewed by Kakigosip on 21:13:00 Rating: 5
Powered by Blogger.