Produk Eryn’s nafi Izreen Azminda duta produk

KONTROVERSI melibatkan pelakon Izreen Azminda nampaknya belum berpenghujung. Malah apa sahaja perkara yang melibatkan pelakon itu buat ketika akan menjadi sasaran netizen untuk dikecam atau diboikot.

Terbaharu, wakil syarikat produk kosmetik Eryns, Norseela Mazlan, turut tampil menjelaskan Izreen bukan duta jenama produk tersebut, sebaliknya hanya terlibat dengan kempen promosi jenama itu sekitar tahun 2016.

Menurut Norseela yang dipetik daripada kenyataannya kepada sbuah majalah hiburan, ramai yang keliru dengan status Izreen bersama produk mereka sehingga ada  segelintir  netizen  yang mahu memboikot jenama ini berikutan kontroversi pelakon terbabit.

Jelasnya lagi, Izreen hanya sebagai model atau penampilan istimewa sempena promosi produk Eryns selama enam bulan. Selepas tempoh tersebut, pihaknya tidak lagi menggunakan gambar atau pun video Izreen untuk tujuan promosi produk.

Bagaimana kekeliruan mungkin timbul apabila apabila ada (haters) yang  memuatnaik kembali gambar-gambar Izreen bersama produk Eryns yang diambil ketika majlis pelancaran produk tersebut sekitar September 2016.

Biarpun pada mulanya pihak jenama Eryns tidak berhasrat untuk tampil membuat penjelasan, namun apabila keadaan semakin teruk berikutan tindakan netizen yang mahu memboikot jenama mereka, mereka memutuskan menjelaskan status Izreen.

Terdahulu produk kecantikan Meeracle Skincare mengumumkan tidak memperperbaharui kontrak  Izreen sebagai duta selepas tamat kontrak.

Kontroversi melibatkan Izreen mula tercetus apabila pelakon tersebut mendedahkan telah berkahwin dengan pemuzik bebas, Ude Wahid, yang ketika itu sudah beristeri dan mempunyai dua anak, hasil perkongsian hidupnya dengan Intan Liyana Salih.

Ude telah memfailkan perceraian terhadap isteri pertamanya pada 30 November 2017, dan sah bercerai  pada 22 Mac lalu.


Produk Eryn’s nafi Izreen Azminda duta produk Produk Eryn’s nafi Izreen Azminda duta produk Reviewed by Kakigosip on 05:26:00 Rating: 5
Powered by Blogger.