Pakai Seksi Sebab Tak Mahu Lagi Dikenali Sebagai Artis Cilik

Aktres  mengakui dia kini semakin berani tampil imej lebih matang sebagai percubaannya dalam usaha untuk mengikis persepsi umum yang sehingga masih mengenalinya sebagai pelakon kanak-kanak.

Sekitar Oktober tahun lalu, nama gadis berusia 19 tahun ini menjadi tajuk utama dan mengejutkan ramai peminat gara-gara penampilannya yang memakai busana gaun bewarna putih dengan belahan di dada ketika mengahdiri acara Filem Festival Antarabangsa Busan (BIFF2017.

Penampilan yang digayakan bintang yang popular menerusi drama Thank You ini dikritik sekaligus dikecam oleh netizen dikatakan cuba "membesar terlalu cepat".

Pada 28 Februari lalu, ketika ditemubual oleh 'Radio Star' MBC, Seo Shin Ae mengakui bahawa dia memilih solekan berat dan gaya matang untuk mengatasi imejnya yang selama ini dikenali sebagai pelakon cilik.

"Saya disyorkan saya mencuba gaya yang lebih matang untuk solekan, rambut, dan pakaian saya, dan saya melakukannya untuk seketika, tetapi saya merasakan saya memakai pakaian yang tidak sesuai dengan saya," katanya.

Walau bagaimanapun, Seo Shin Ae menjelaskan penampilannya pada acara tersebut yang sekaligus tular itu tidak ada kaitan dengan percubaannya untuk kelihatan lebih matang.

"Saya tidak memakai gaun itu untuk kelihatan matang, stylist saya, ibu, dan pengurus saya memberitahu saya pakaian itu cantik, saya juga suka pakaian itu.

"Dan sebagai pelakon menginjak usia 20 tahun, saya fikir ia pasti tiada masalah untuk saya memakainya," tuturnya yang petnah memenagi anugerah pelakon muda terbaik anugerah Drama MBC 2013 ini.
Pakai Seksi Sebab Tak Mahu Lagi Dikenali Sebagai Artis Cilik Pakai Seksi Sebab Tak Mahu Lagi Dikenali Sebagai Artis Cilik Reviewed by Kakigosip on 09:50:00 Rating: 5
Powered by Blogger.