MVTV Asia Perkenalkan Kandungan #UnitedAsians ke Serata Dunia

Mbits Digital hari ini mengumumkan perkhidmatan penyiaran digital MVTV Asia yang membolehkan pengguna mengakses pelbagai jenis kandungan Malaysia dan Asia yang berkualiti baik menerusi set telefon bimbit, set top box dan TV pintar melalui satu set aplikasi.

MVTV Asia juga melancarkan program-program asal tersendiri seperti Inspirasi YES Malaysia, Memori Kampungku dan Bintang Sejuta untuk menandakan komitmen untuk membawa kandungan tempatan ke serata dunia.

Program Inspirasi YES Malaysia, mempamerkan bintang hiburan muda tempatan dengan berkongsi cerita kejayaan untuk memberi inspirasi kepada penonton muda. Program ini boleh ditonton bermula April nanti.

Bagi program Memori Kampungku menggalakkan pengguna membuat filem pendek untuk mengambarkan semula keindahan dan memori kampung halaman mereka. Program ini boleh ditonton bermula Mei depan.

Manakala, program Bintang Sejuta yang boleh ditonton bermula Jun nanti adalah aplikasi nyanyian karaoke yang membolehkan pengguna merekod dan memasang lagu, sambil meraikan hadiah alam maya dengan rakan-rakan atau peminat mereka.

"Kami menjalin rangkaian kandungan bersepadu melalui inisiatif #UnitedAsians dengan pengeluaran bersama serantau. Untuk itu, MVTV Asia akan memperkenalkan rakan kongsi kandungan dari Indonesia, Korea, Hong Kong dan Taiwan di sidang akhbar akan datang.” kata Ketua Pengarah Eksekutif, MVTV Asia, Sara Leana Nattaya Azmi, ketika ditemui pada majlis pengumuman MVTV Asia, bertempat di Megastar Arena, Kuala Lumpur.

Ketua Pengarah Eksekutif, MVTV Asia, Sara Leana Nattaya Azmi.Ketua Pengarah Eksekutif, MVTV Asia, Sara Leana Nattaya Azmi.

Tambah Sara lagi, MVTV Asia akan memainkan peranan proaktif dalam pengeluaran dan pengedaran kandungan Asia ke serata dunia.

"MVTV Asia menawarkan program yang memberi fokus tentang "the true colours of Malaysia". Kami juga mengalu-alukan rakan kongsi kandungan dari lain lain negara Asia turut menyertai bersama.

"Kami turut meperkenalkan sistem digital pengiklanan bersama rakan Fractalist dan Adinall dari China untuk menawarkan digital kempen yang berkesan kepada pelangan korporat dan industri pengiklanan.

"Seterusnya, rakan kami, TamicoBell Asia akan memastikan rangkaian cawangan electronik untuk pemasaran dan pengedaran peranti pintar MVTV Asia kepada pengguna serantau Malaysia dan Asia," jelasnya.

Selain itu, MVTV Asia merancang konsep #GLocal untuk menglobalisasi kandungan tempatan dengan menyediakan 60% kandungan pengeluaran tempatan seperti MVTV Asal Filem, MVTV Siri TV Asal, Rancangan Serbeneka dan Festival Filem Pendek Domestik ke perkhidmatan tersebut.

MVTV Asia bekerjasama dengan rakan-rakan handalan seperti ZTE Corporation, MIGU China Mobile, FutureTV CCTV dan BesTV Shanghai Media Group melalui Digital One Belt One Road Initiative untuk mewujudkan pengedaran kandungan bersama serantau.

MVTV Asia ditawarkan secara percuma dan secara berbayar bagi beberapa kandungan terpilih. Untuk harga langganan bermula dengan harga RM8 sebulan. Manakala set top box berharga RM38.
MVTV Asia Perkenalkan Kandungan #UnitedAsians ke Serata Dunia MVTV Asia Perkenalkan Kandungan #UnitedAsians ke Serata Dunia Reviewed by Kakigosip on 04:42:00 Rating: 5
Powered by Blogger.