Mohon hembuskan aku ke syurga dengan doamu...

PELAWAK, pengacara, pelakon dan penulis lirik, Bob Lokman, 54, telah berkongsi keadaan kesihatannya yang semakin menurun menerusi Facebook miliknya, Isnin lalu.

Ujar pemilik nama sebenar Mohd Hakim Lokman ini, selera makannya kini sudah mula menurun.

"Assalamualaikum sahabat. Aku jumpa doktor lagi hari ni, rutin seorang tua. Selepas segala kegembiraan dan kesedapan aku lalui, standard sudah berubah.


"Selera makanan dan ghairah kehidupan sudah menurun sampai ke peringkat menunggu... Kau fahamlah. Cuma masih ada rasa untuk mencari peluang terbaik seterusnya.

"Sahabat, hari ini kau semua datang kembali dalam realiti, kenangan dan aku mula mengerti bahawa hubungan kita tidak hanya sampai di sini, cuma mungkin aku yang akan mendahului dengan faktor yang aku miliki," tulisnya.

Bob juga turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang membantunya selama ini selain berpesan kepada pengikutnya untuk mempertahankan agama Islam.

“Sahabat, terima kasih atas segala bantu dan aku membalas dengan mohon hembuskan aku ke syurga dengan doamu jika namaku gugur dahulu di Lauhul Mahfuz.

“Dan aku berpesan dalam kelemahan... pertahankanlah Islam... kerana itulah benteng terakhir yang aku perjuangkan,” katanya.

Sebelum ini, Bob ditahan di UiTM Private Specialist Centre Sungai Buloh akibat masalah jantung bengkak dan paru-paru berair pada awal Januari lalu.
Mohon hembuskan aku ke syurga dengan doamu... Mohon hembuskan aku ke syurga dengan doamu... Reviewed by Kakigosip on 06:12:00 Rating: 5
Powered by Blogger.