Kecewa tapi ada hikmah

Pentas separuh akhir Bintang Bersama Bintang 2018 (BBB18) baru-baru ini menyaksikan Abam Bochey gagal mara ke peringkat akhir yang akan berlangsung Ahad ini.

Rakan pelawak lain turut kecewa apabila pelawak popular itu gagal mendapat perhatian juri profesional dan penonton melalui undian dalam talian.

Antara yang paling sedih ialah sahabat baik Abam, Achey yang kelihatan bergenang air mata ketika ditemui selepas malam persembahan lalu.

“Perasaan pertama pastinya bersyukur kerana menang dua kali selama enam minggu bersiaran, tetapi rasa ralat sebab sahabat baik tidak dapat ke peringkat akhir.

“Sepatutnya skesta yang saya bawa pada malam itu untuk dibawa ke final, tetapi tidak sangka pula dapat sambutan yang hebat daripada penonton,” katanya.

Katanya, selama enam minggu berkongsi pentas, perkara itu tidaklah terlalu menekankannya, tetapi perasaan itu muncul apabila seorang daripada mereka tidak dapat ke peringkat akhir.

Achey berkata, konsep pertandingan adalah semua peserta perlu merebut gelaran juara mingguan untuk menempah tiket ke peringkat akhir.

“Saya sudah menang pada minggu kedua dan tidak sangka menang lagi pada Ahad lalu. Tambahan pula artis jemputan, Bell Ngasri pula memberi kerjasama yang baik.

“Pada malam akhir nanti, saya akan cuba mengambil risiko sebab akan membawa rakan paling rapat dengan saya. Sama ada akan menjadi atau tidak, kena tunggu,” katanya.

Dalam pada itu, Abam tidak menafikan agak kecewa dengan kekalahannya, tetapi percaya ada hikmah di sebalik keputusan itu.

Apatah lagi, Isnin lalu, dia dan isteri ke Mesir bagi menjalani penggambaran program berbulan madu, Romantika untuk siaran Astro.


AKSI Achey dan Bell.
Seandainya dia bergelar juara mingguan pada malam itu, pasti akan mengundang masalah kepadanya.

“Perkara itu yang bermain di dalam fikiran saya sebab belum menang lagi pada beberapa minggu awal. Tambahan pula saya belum mengesahkan siapa artis undangan,” katanya.

Abam menolak dakwaan sengaja kalah kerana mahu ke Mesir sebaliknya pihak produksi tahu komitmen penuh diberikannya sejak BBB18 bersiaran awal Januari lalu.

Katanya, setiap minggu dia memberi komitmen tidak berbelah bahagi, malah sudah menyasarkan untuk menang pada minggu kelima dan Ahad lalu.

“Tapi tidak menang juga, jadi saya kena berlapang dada. Andai menang, saya perlu perah otak pada Sabtu hujung minggu ini bagi membuat persiapan pada saat akhir.

“Lagipun, saya sudah pun mengumpul bahan dan pasukan untuk tujuan itu,” katanya meletak harapan tinggi kepada Achey untuk bergelar juara pada Ahad ini.


ANTARA peserta BBB18.
Tidak bimbang peminat lari

Melihat pada persembahan agak hambar pada setiap minggu di BBB18, Abam menolak rasa bimbang jika ada peminat mula lari.

“Saya tidak bimbang pun kalau orang kata saya tidak lagi kelakar. Mungkin hal ini sebab pasangan artis tiada keserasian atau mungkin juga orang tidak faham permainan saya.

“Tetapi Syanie dapat melayan permainan saya walaupun ada perubahan drastik di pentas,” katanya.

Menurut Abam, dia tidak bimbang peminat akan lari kerana baginya, selagi ada peminat yang mahu mengajak bergambar ketika lepak di kedai kopi, bermakna dia masih diminati.

Dia reda dengan kekalahan pada malam itu dan berjanji melakukan persembahan lebih baik pada masa depan.
Kecewa tapi ada hikmah Kecewa tapi ada hikmah Reviewed by Kakigosip on 08:55:00 Rating: 5
Powered by Blogger.