Jangan menilai orang dari luaran: Fasha Sandha

Pelakon popular, Fasha Sandha mengundang perhatian para pengikutnya di laman Instagram (IG) semalam apabila memuat naik gambar mesra bersama sahabat baiknya, usahawan kosmetik, Nur Sajat.

Menerusi kapsyen yang dtulis pada gambar tersebut, Fasha menasihati netizen agar tidak menilai orang lain dari segi luaran, malah turut memberikan kata-kata semangat buat sahabat baiknya itu.

“Jangan menilai orang dari luaran, Kita pun tak tau hati kita bersih atau tidak. Dia yang saya kenal, seorang yang pentingkan keluarga dan kerjayanya. Bangun awal pagi, dan patuh pada keluarganya. Siapalah kita untuk menilainya.


“Janganlah hina orang sedemikian rupa, kita tak tahu apa nasib kita di kemudian hari. Kita juga ada keluarga, bayangkan apa yang dia lalui, terjadi pada kita atau keluarga kita. Sis @nursajat02 apa pun jadi, kuat kan diri. Terus perjuanganmu dalam perniagaan dan terus berjaya!

“Setiap insan yang hidup di muka bumi ini tidak sempurna. Mana tahu, esok dia jauh lebih baik dari kita semua,” tulis Fasha.

Bagaimanapun, kapsyen tersebut telah mendapat reaksi yang pelbagai daripada netizen di mana ramai yang berasa kurang senang dan tidak kurang juga yang menyokong.

Situasi ini kemudiannya mencetuskan perbalahan di kalangan mereka dalam usaha utnuk mempertahankan pandangan masing-masing.
Jangan menilai orang dari luaran: Fasha Sandha Jangan menilai orang dari luaran: Fasha Sandha Reviewed by Kakigosip on 08:05:00 Rating: 5
Powered by Blogger.