Farid Tidak Dibenarkan Terlibat Dengan Hal Berkaitan Politik

Pelakon dan pengarah popular, Datuk Farid Kamil dilarang mengeluarkan apa-apa kenyataan berbaur politik mahupun melibatkan diri dengan sebarang perkara berkaitan politik.

Menurut peguam yang mewakili Farid iaitu Faizul Mohd Nasir, dia telah menasihati anak guamnya itu supaya tidak berbuat demikian sebagai langkah menghindari daripada timbul sebarang isu atau kontroversi yang membabitkan aktor itu.

"Sebelum ini Farid pernah memuat naik gambarnya bersama seorang tokoh dan bekas pemimpin negara.

"Dia telah dinasihatkan agar tidak boleh terlibat dengan apa-apa perkara berkaitan politik selepas ini," katanya Faizul ketika ditemui pada sidang media khas Farid Kamil bertempat di The Loft Event Space, pada Rabu.

Pada majlis tersebut Farid menjelaskan semua isu yang melanda dirinya yang tercetus sekitar Januari lalu. Selain itu beliau turut mendedahkan dua wajah suspek sebenar yang dipercayai memasukkan dadah ke dalam minumannya.Komplot
Sementara itu, Farid berkata dia bersyukur kerana diberikan kekuatan untuk berdepan dengan dugaan tersebut serta mendapat sokongan penuh daripada keluarganya sepanjang dia berada dalam tahanan reman.

Namun dia tidak dapat menyembunyikan rasa terkilan kerana merasakan seperti ada pihak tertentu berkomplot mahu menjatuhkan dirinya. Lebih dikesali, apa yang dilaluinya itu di saat dia sudah berumah tangga dan mempunyai dua cahaya mata.

"Alhamdulillah, saya bersyukur kerana diberikan kekuatan oleh Allah untuk menghadapi semua dugaan ini. Tetapi saya terkilan kerana perkara ini berlaku pada saya sekarang, ketika saya sudah mempunyai keluarga dan anak-anak.

"Sebagai selebriti, saya berasa diri saya berada di titik paling bawah dalam kehidupan saya. Dunia saya bertukar menjadi lain dalam masa enam hari disebabkan faktor-faktor yang berunsur iri hati.

"Kelompok-kelompok ini bergerak aktif dalam industri tanah air. Parasit-parasit ini mempunyai matlamat yang jelas dan akan melakukannya dengan apa cara sekalipun termasuklah ancaman membunuh," tegasnya.Tak Sakit Mental

Farid juga memberitahu, selepas dibebaskan daripada tahanan reman, ahli keluarganya telah membawanya ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) baginya mendapatkan rawatan mengeluarkan racun (akibat kesan dadah) di dalam tubuhnya.

"Selepas dibebaskan, keluarga telah membawa saya ke PPUM untuk mendapatkan rawatan membuang racun dalam badan saya. Saya berada di hospital selama tiga hari. Doktor juga mengesahkan tiada unsur-unsur saya mengidapi penyakit mental," jelasnya.

Meskipun mengalami episod hitam selama seminggu, namun kata Farid demi mahu membersihkan namanya dia tidak gentar dengan segala pendedahan yang dibuat sebaliknya percaya negara ini berlandaskan undang-udang.

"Saya mahu membersihkan nama saya dan mengharapkan keadilan akan terbukti. Saya hanya bertawakal. Saya yakin negara kita masih selamat. Cuma sekarang saya akan lebih berhati-hati lagi," tuturnya.Parut Kekal
Mengenai perkemabangan karier, Farid berkata dia percaya kepada rezeki yang ditentukan Allah. Pun begitu, suami kepada aktres Datin Diana Danielle ini mengaku dia berasa kurang keyakinan dan rendah diri disebabkan kesan luka di dahinya (akibat kecederaan ketika di dalam tahanan reman) adalah parut kekal.

"Syukur saya kini menjalani kehidupan seperti biasa bersama keluarga. Mengenai karier dan tawaran berlakon, saya hanya menyerahkan kepada rezeki yang ditentukan Allah.

"Tetapi saya sebenarnya berasa rendah diri kerana parut di wajah saya ini adalah parut kekal. Dan ia tidak boleh ditutup walaupun dengan teknik solekan," luah bintang utama drama Lafazkan Kalimah Cintamu ini.

Farid Tidak Dibenarkan Terlibat Dengan Hal Berkaitan Politik Farid Tidak Dibenarkan Terlibat Dengan Hal Berkaitan Politik Reviewed by Kakigosip on 09:57:00 Rating: 5
Powered by Blogger.