Disangka tidur, rupanya sudah meninggal

Disangkakan sedang tidur ekoran tidak menyahut ketika namanya berulang kali dipanggil, namun lain pula yang jadi apabila dia ditemui dalam keadaan sudah meninggal dunia.

Itu yang terjadi ke atas pekerja kedai menjual perabot terpakai, Wan Mohd Saifuddin Wan Ali berusia 47, yang ditemui mati dalam kedai oleh rakan sekerjanya pagi semalam.

Kejadian berlaku kira-kira jam 9.30 pagi di kedai itu yang terletak di Kampung Batu 4, Binjai, lebih kurang tujuh kilometer dari bandar Chukai.

Abangnya yang juga pemilik kedai berkenaan, Wan Mahadi Wan Ali berkata, mayat adiknya yang masih berpakaian lengkap ditemui seorang lagi pekerjanya yang baharu sahaja tiba di kedai untuk memulakan perniagaan seperti biasa.

"Pekerja saya panggil nama adik banyak kali untuk tolongnya turunkan barang dari lori tapi adik tak menyahut.

"Berikutan itu, pekerja saya masuk ke dalam kedai tapi dia terkejut tengok adik sudah kaku dan tak bernyawa. Mayatnya ditemui dekat tangga kedai," katanya.

Katanya, setelah dihubungi pekerjanya yang memaklumkan perkara itu, dia segera bergegas ke kedainya dan bertindak menghubungi polis.

Menurut Wan Mahadi, adiknya itu bersama dua lagi pekerja kedainya menaiki lori untuk ke Rengit, Johor bagi membeli barangan

perabot terpakai untuk dijual di kedainya itu pada Jumaat lalu.

Bagaimanapun katanya, setelah tiba di Kemaman kira-kira jam 4 pagi pada Sabtu adiknya itu dipercayai tidur di dalam kedainya dan pemandu serta kelindan lori balik ke rumah masing-masing.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Mohd Said Ibrahim ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.

Mayat mangsa kemudiannya dihantar ke Hospital Kemaman untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga bagi urusan pengebumian.
Disangka tidur, rupanya sudah meninggal Disangka tidur, rupanya sudah meninggal Reviewed by Kakigosip on 05:25:00 Rating: 5
Powered by Blogger.