'Air Mata Syurga' Maksud Nama Anak Sulung Ainan Tasneem

Selepas seminggu selamat menimang cahaya mata, Ainan Tasneem mendedahkan nama puterinya iaitu Ainan Salsabiela Mohamad Ariffudin.

Menurut laporan BH online, Ainan memilih nama terbabit disebabkan keindahan makna di sebaliknya yang menjurus kepada mereka yang mendekatkan diri kepada Allah.

"Assalamualaikum semua. Nama saya Ainan Salsabiela Binti Mohamad Ariffudin. Maksud nama saya 'Mata Air di Syurga', sama maksud lebih kurang dengan nama ummi saya.

"Indahnya nama 'Salsabila' ini adalah kerana ia mata air di syurga, yang bernama Salsabila, yang akan diberikan kepada orang yang mendekatkan diri kepada Allah (muqarrabin).

"Sedang para abrar (orang yang berbuat baik), maka Allah memberi mereka air yang diberi campuran kafur (air dingin yang baunya wangi) dan zanzabil (air halia yang segar dan wangi)," tulisnya menerusi Instagram.

Ainan bagaimanapun belum sedia berkongsi wajah si kecil yang dilahirkan awal Mac lalu apabila gambar yang dimuat naik hanya menampakkan sebahagian muka anaknya dengan tubuh berbedung.

Wanita berusia 26 tahun itu memilih untuk meninggalkan dunia seni yang terokai sejak 2012 selepas menjadi isteri kepada seorang jurutera.

Ainan, yang pernah menjadi sensasi di YouTube dan popular dengan lagu Aku Suka Dia dan 150 Juta, mendirikan rumah tangga dengan Mohamad Ariffudin Mohammad Swaimi pada 6 Januari 2017.'Air Mata Syurga' Maksud Nama Anak Sulung Ainan Tasneem 'Air Mata Syurga' Maksud Nama Anak Sulung Ainan Tasneem Reviewed by Kakigosip on 05:16:00 Rating: 5
Powered by Blogger.