Uma Thurman Pula Dedah Diri Mangsa Seksual Weinstein

Pelakon Uma Thurman mendakwa penerbit filem Harvey Weinstein menyerangnya secara seksual di sebuah hotel di London selepas bekerjasama dalam sebuah filem hit berjudul 'Pulp Fiction'.

New York Times (Times) melaporkan semalam, Thurman tampil selepas sekian lama mendiamkan diri apabila Oktober lalu berkata akan mendedahkan mengenai satu perbuatan tidak betul ketika bekerja kerana enggan bercakap dalam keadaan marah.

Thurman menjadi selebriti terbaharu selepas 70 wanita menuduh Weinstein, 65, melakukan salah laku seksual termasuk rogol.

Peguam Weinstein, Ben Brafman berkata semalam, penerbit itu sudah memohon maaf kepada Thurman kerana perbuatan tidak senonohnya 25 tahun lalu, dan dakwaan bahawa dia diserang secara seksual adalah tidak benar.

Dalam artikel Times, Thurman 47, berkata Weinstein menolaknya hingga jatuh dan cuba melakukan perbuatan tidak senonoh ketika bertemunya di Hotel Savoy di London.

Brafman berkata, kenyataan Thurman kepada Times akan dikaji dengan teliti dan disiasat sebelum memutuskan sama ada sebarang tindakan undang-undang akan diambil terhadapnya."

Selain membintangi 'Pulp Fiction' oleh pengarah Quentin Tarantino, Thurman turut menjadi pelakon utama filem aksi 'Kill Bill' yang dihasilkan oleh studio Miramix Weinstein dengan kutipan pecah panggung mencecah lebih AS$330 juta (RM1.2 bilion).
Uma Thurman Pula Dedah Diri Mangsa Seksual Weinstein Uma Thurman Pula Dedah Diri Mangsa Seksual Weinstein Reviewed by Kakigosip on 13:34:00 Rating: 5
Powered by Blogger.