Snapchat Rugi RM5 bilion Gara-gara Kenyataan Kylie Jenner

Gara-gara kenyataan selebriti Kylie Jenner di Twitter yang mengatakan dia tidak menggunakan lagi aplikasi Snapchat membuatkan syarikat aplikasi tersebut menanggung kerugian kira-kira RM5 bilion.

Saham syarikat aplikasi popular itu dilaporkan merundum sebanyak enam peratus selepas kenyataan selebriti berkenaan.

Kylie yang menjadi pengguna Snapchat paling berpengaruh dan antara selebriti berpengaruh media sosial ini mengakui terpaksa meninggalkan aplikasi itu kerana kemaskini terbaharu yang membingungkan.

"Jadi adakah orang tidak lagi membuka Snapchat? Atau saya sahaja? Ini sangat menyedihkan. Aku tetap menyintaimu Snap... cinta pertamaku," tulisnya yang mendapat komen lebih empat ribu pengguna Twitter.

 ..

Pada awal minggu lalu, perubahan yang diumumkan oleh aplikasi itu mendapat respons negatif penggunanya.

Versi baharu itu membuatkan pengguna sukar mengemaskini akaun mereka dan tidak dapat melihat pengikut yang mengikuti akaun masing-masing.

Perkara itu juga menyebabkan pengguna mengeluarkan sebuah petisyen memohon agar pihak aplikasi tersebut mengembalikan versi lama.

Bagaimanapun, patisyen yang sudah mendapat sokongan 1.2 juta itu tidak mendapat sebarang reaksi dan maklum balas daripada Snapchat.

Namun, hanya dengan satu kenyataan di media sosial oleh Kylie membuatkan syarikat aplikasi terbabit berjanji untuk mengembalikan versi asal.
Snapchat Rugi RM5 bilion Gara-gara Kenyataan Kylie Jenner Snapchat Rugi RM5 bilion Gara-gara Kenyataan Kylie Jenner Reviewed by Kakigosip on 13:47:00 Rating: 5
Powered by Blogger.