Nabila Razali Menangis, Gagal Kawal Perasaan Terhadap Hael Husaini

PENYANYI Nabila Razali tidak dapat menahan air matanya daripada mengalir sebaik sahaja penyanyi Hael Husaini diumumkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu Ke 32 (AJL32).

Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Mohd Razali, 27, berkata dia sebagai rakan seperjuang dan paling rapat berasa bangga dengan kejayaan penyanyi lelaki itu.

Kata Nabila lagi, penyanyi Indah Ruhaila juga menangis kegembiraan memandangkan mereka berkawan baik sejak menyertai program Akademi Fantasia 2013.

"Sebagai kawan yang dah lama kenal mestilah saya bangga dan gembira dengan Hael apabila diumumkan sebagai juara pada malam AJL itu.

"Selain saya, Indah Ruhaila juga menangis sebab kami tahu bagaimana Hael berusaha keras selama ini.


"Ini adalah kali pertama Hael dapat masuk anugerah berprestij dan menang pula. Sebab itu saya tak boleh mengawal perasaan dan menangis," kata Nabila .

Nabila yang dilihat mengalirkan air mata ketika penyanyi lagu Jampi itu diumumkan sebagai juara AJL32 dikecam netizen yang mengatakan dia seperti berlebih-lebihan.

Bagaimanapun, penyanyi yang popular dengan lagu Pematah Hati ini sudah biasa dengan kecaman netizen kerana menganggap mereka boleh beri pendapat.

Menurutnya lagi, jika ada pihak yang tidak memahami situasi itu bermakna mereka tak pernah mengikuti perjalanan kariernya dan Hael dalam industri seni.


"Biasalah netizen, semua orang nak bagi pendapat. Tapi ada yang tahu dan faham situasi yang saya menangis sebab rakan baik menang.

"Bila orang kata berlebihan, maksudnya dia tak mengikuti perjalanan karier kami semua tapi bagi yang tahu kerjaya kami dalam industri ini akan memahami," ujarnya.

Dalam pada itu, Nabila memberitahu kehadirannya pada malam kemuncak AJL32 itu semata-mata untuk memberi sokongan penuh pada Hael.

"Tujuan saya datang pada malam itu pun memang semata-mata nak beri sokongan sepenuhnya pada Hael. Alhamdulillah, saya dapat saksikan kemenangan dia," katanya.

Lagu Pematah Hati nyanyiannya juga merupakan lagu ciptaan Hael.Nabila Razali Menangis, Gagal Kawal Perasaan Terhadap Hael Husaini Nabila Razali Menangis, Gagal Kawal Perasaan Terhadap Hael Husaini Reviewed by Kakigosip on 05:31:00 Rating: 5
Powered by Blogger.