Dikritik peminat Prince

Tindakan Justin Timberlake menyanyi lagu mendiang Prince pada persembahan separuh masa Super Bowl 2018 kurang mendapat restu khususnya peminat Prince.

Menyampaikan lagu baru dan lama, Timberlake turut mempersembahkan lagu I Would Die For You sebagai ‘tribute’ kepada penyanyi legenda itu.

Persembahannya turut diiringi video yang memaparkan Prince menyanyikan lagu klasik itu. Beberapa kawasan di luar stadium berkenaan turut dilimpahi lampu berwarna ungu sebagai sebahagian daripada pesembahan terbabit.

Kehebatan persembahan itu berjaya menutup mulut segelintir peminat Prince yang tidak bersetuju dengan cadangan awal Timberlake untuk menggunakan hologram.

Terdahulu, penyanyi terbabit menyatakan hajatnya mahu menggunakan hologram wajah Prince dalam persembahan ‘tribute’ berkenaan.

Bagaimanapun, ia tidak berlaku malah Prince sendiri sebelum ini pernah berkata menggunakan hologram untuk mewakili artis yang sudah meninggal adalah satu ‘imaginasi’ jahat.

Meskipun menukar konsep pada saat akhir, ia masih tidak dapat memuaskan hati ramai peminat Prince. Mereka meluahkan rasa tidak puas hati itu di Twitter sejurus persembahan Timberlake.

Persembahan terbabit itu berlangsung selepas kisah perselisihan faham antara Timberlake dan Prince hampir sedekad lalu dibongkar kembali.

Sewaktu Timberlake tampil dengan lagu SexyBack, Prince dikatakan mempersendakan karya itu. Timberlake kemudian membalas gurauan Prince ketika menerima anugerah pada 2007.

Di laman Twitter, beberapa peminat menyuarakan pandangan Prince pasti tidak suka dengan persembahan Timberlake. Ada yang berseloroh Prince akan menghantui hidup Timberlake.

Terdahulu, rakan Prince iaitu Shiela E mengakui ada bercakap dengan Timberlake mengenai ‘tribute’ itu. Menghormati mendiang, mereka bersetuju untuk tidak menggunakan hologram.
Dikritik peminat Prince Dikritik peminat Prince Reviewed by Kakigosip on 05:41:00 Rating: 5
Powered by Blogger.