Belakang ibu ditebuk masukkan wayar: DJ Lin

"BUAH pinggangnya sudah tidak berfungsi dengan baik, jantung bengkak, oksigen kurang dalam badan dan air memenuhi paru-paru dan seluruh badannya," begitulah keadaan ibu kepada penyampai radio terkenal, DJ Lin, kini.

Menurut DJ Lin atau nama sebenarnya Roslinda Abdul Majid, ibunya,  Puteh  Jantan dimasukkan ke sebuah hospital di Johor Bahru sejak 22 Februari lalu dan keadaannya tidak stabil.

Katanya, sejak dimasukkan ke hospital, sudah tiga kali belakang badan ibunya ditebuk untuk memasukkan wayar ke paru-paru bagi mengeluarkan air.

"Mak saya sudah beberapa kali dimasukkan ke hospital dan yang terbaru ini keadaannya paling teruk dan dia beritahu tidak boleh bernafas dan rasa seperti lemas.

"Jadi selepas diperiksa, doktor maklumkan keadaan mak agak teruk juga dan mereka masih tidak dapat mengesan punca mengapa air memenuhi badan dan paru-parunya walaupun sudah dibuang air. Kali pertama setengah beg, kali kedua, penuh satu beg dan kali ketiga baru buat pagi tadi.

"Kalau ikutkan doktor mahu mak menjalani hemodialisis tetapi sebabkan dia tak ada tenaga dan keadaan tak stabil kerana oksigen tidak cukup dalam badan, jadi terpaksa tangguh untuk teruskan rawatan seterusnya," katanya kepada Sinar Harian.

Tambah penyampai radio Suria yang terkenal dengan slot Suria Cinta ini, dia dan adik beradik termasuk ipar duai kini bergilir-gilir menjaga ibunya di hospital.

"Hari Sabtu lepas, dapatlah saya jaga mak satu hari sebelum pulang ke Kuala Lumpur pada hari Ahad.

"Alhamdulillah saya bersyukur kerana mempunyai adik beradik yang ramai iaitu 10 orang dan ipar duai juga tidak berkira untuk menjaga emak. Moga ALLAH SWT balas mereka dengan kebaikan.

"Rasa bersalah juga tidak dapat bercuti lama, tetapi di pejabat juga ada tanggungjawab yang perlu saya buat.

"Maka mahu atau tidak, saya perlu pulang seminggu sekali sahaja bagi melawat emak.

"Saya harap peminat dan pendengar Suria Cinta boleh doakan mak saya diberikan kesembuhan dan keajaiban," ujarnya.

Dalam pada itu, DJ Lin berkata, dia kini sedang sibuk merangka aktiviti jelajah Suria 2018 yang akan bermula 10 Mac depan.

"Kita akan ke utara, selatan, pantai timur dan juga Lembah Klang membawa penyampai Suria dan artis popular," katanya.
Belakang ibu ditebuk masukkan wayar: DJ Lin Belakang ibu ditebuk masukkan wayar: DJ Lin Reviewed by Kakigosip on 08:00:00 Rating: 5
Powered by Blogger.