Band Malaysia buka mata New York

BAND kelahiran Malaysia, Beat The System menyifatkan ia satu keajaiban apabila direkrut label Monster Hits Music yang berpangkalan di New York, Amerika Syarikat (AS).

Lebih istimewa band dianggotai May Leigh, Gerald Storm, Steward Sellan dan Adrian Puan itu dihubungi sendiri Diana Meltzer, pengurus artis yang pernah membawa naik nama Creed serta Evanesance.

Menurut anggotanya Gerald, peluang itu langsung tidak disangka dan lebih manis kini kerjaya mereka semakin berkembang di sana selepas single pertama Be Your Own dilancarkan.

“Sewaktu Diana meminta kami datang ke New York pada 2014, permohonan visa kami ditolak dua kali oleh kedutaan Amerika. Percubaan kali ketiga barulah lulus dan mengejutkan kami band pertama yang diberikan visa artis.“Usaha kami berbaloi apabila kini semakin mendapat perhatian di sana. Lagu dendangan kami Be Your Own turut mendapat sambutan bagus dan ia satu permulaan terbaik,” katanya.

Bagaimanapun, Gerald mengakui nama mereka di Malaysia kurang dikenali dan berharap peminat tempatan boleh membuka mata untuk terus memberi sokongan.

“Meskipun kami berpangkalan di AS namun tetap masih membawa nama Malaysia. Bahkan, kami siap buat sebuah lagu melayu dalam album kami.

“Vokalis kami, May, satu-satunya anggota bukan dari Malaysia sanggup belajar bahasa Melayu demi lagu terbabit. Kami sangat terharu dengan usahanya itu,” katanya.

Beat The System berasal dari Kuala Lumpur ditubuhkan Stewart pada 2005.
Band Malaysia buka mata New York Band Malaysia buka mata New York Reviewed by Kakigosip on 05:54:00 Rating: 5
Powered by Blogger.