Aishah bakal bertanding PRU14?

"ITU soalan cepu emas, saya pun tak tahu jawapan itu, kita tengok dulu," demikian ujar penyanyi Aishah tatkala ditanya sama ada beliau bakal menjadi calon pada PRU14 nanti.

Bercerita lanjut mengenai dunia politik Aishah atau nama sebenarnya, Wan Aishah  Wan Ariffin berkata, pada asalnya beliau sendiri tidak berminat untuk menceburi bidang politik.

"Saya sebenarnya tidak pernah sejak bergelar sebagai aktivis untuk menjadi ahli politik.


"Perumpamaannya adalah seperti ini...ke mana-mana sahaja saya pergi semua orang minta saya ke hadapan, walaupun saya lebih suka duduk dibelakang, dan begitulah... jadi, bagi saya sokong apa yang  dipandang dan lihat sendiri maka tak semestinya jadi ahli politik," katanya dalam wawancara khas Live Facebook bersama Sinar Harian hari ini.

Aishah yang baru bergelar Juara Gegar Vaganza Musim keempat baru-baru ini turut mendedahkan bahawa menyertai arena politik ada banyak liku dan cabarannya.

"Misalnya selepas penyertaan saya ke dalam Pas, jemputan untuk menyanyi memang tak datang selepas itu.

"Memang saya tak nampak secara fizikal, tapi undangan tak ada," katanya.

Aishah yang kini telah beralih arah kepada Amanah bagaimanapun berkata, nasibnya mula berubah selepas beliau memenangi GV4.

"Saya tak pernah kata saya keluar politik...kini saya sangat gembira apabila artis macam saya sebagai aktivis politik diberi peluang masih berada dalam kelompok seni dapat keluar TV.

"Itu adalah perjuangan saya, bagi saya kita boleh berkarier tanpa ideologi,  saya ada bakat jadi perlu diberi ruang untuk berkarya," katanya lagi.
Aishah bakal bertanding PRU14? Aishah bakal bertanding PRU14? Reviewed by Kakigosip on 05:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.