'Vida pernah ditawarkan untuk jadi YB’

PENGASAS produk kecantikan Vida Beauty, Datuk Seri Hasmiza Othman mendedahkan, bahawa beliau pernah 'dilamar' sebuah parti politik untuk menyertai dan bertanding mewakili mereka namun ditolak secara baik olehnya.

Beliau yang lebih dikenali dengan panggilan Datuk Seri Vida, berkata, penolakan itu adalah disebabkan beban komitmen yang tinggi jika menjadi ahli politik atau wakil rakyat.

"Ada diajak secara lisan... tapi tak mahulah, saya tak boleh beri komitmen, masa yang ada sekarang juga tak cukup nanti terbelah dua badan saya," katanya dalam wawancara bersama Sinar Harian menerusi Live Facebook, semalam.

Dalam pada itu katanya, ketiadaan ciri ketokohan seorang YB  dalam dirinya juga membuatkan beliau tidak mahu memasuki gelanggang politik.

"Taklah sayang, saya tak ada tokoh, lagi pun masa saya sibuk, kalau kita lihat ahli politik jadual mereka padat, jadi tak mahulah saya," katanya lagi.


Dalam pada berbicara mengenai perjalanan kehidupannya kini, beliau berkata, ada beberapa projek yang akan laksanakan.

"Antaranya adalah fokus saya untuk membina sekolah Tahfiz di Tanah Merah, Kelantan. Insya-ALLAH saya akan keluarkan lagu kedua saya, jadi tunggu," katanya.
'Vida pernah ditawarkan untuk jadi YB’ 'Vida pernah ditawarkan untuk jadi YB’ Reviewed by Kakigosip on 06:26:00 Rating: 5
Powered by Blogger.