Pematah Hati ‘trending’ dalam tempoh 24 Jam

GIMIK promosi muzik video terbaharu penyanyi Nabila Razali menerusi lagu Pematah Hati membuahkan hasil apabila ia mendapat 500,000 tontonan di Youtube hanya selepas 24 jam dilancarkan.

Lebih membanggakan, muzik video yang menampilkan pelakon Aedy Ashraf itu sehingga kini selesa berada di tangga ke #3 carta Trending Youtube Malaysia.

Mengulas mengenai kejayaan itu, Nabila berkata, dia tidak menyangka penerimaan baik terhadap muzik video itu daripada peminat dan ia kejayaan manis buat dirinya sepanjang bergelar penyanyi.

Malah penyanyi berusia 25 tahun ini terharu dengan komen-komen positif mengenai hasil muzik video itu yang disifatkan bertaraf antarabangsa.

“Saya berharap angka tontonan muzik video itu akan terus meningkat dan mensasarkan tontonan sebanyak sejuta dalam tempoh seminggu.

“Terima kasih kepada peminat yang memberikan sokongan terhadap single terbaru saya, selain komen-komen positif terhadap muzik video yang baru dilancarkan ini,” ujarnya.

Pematah Hati merupakan lagu ciptaan sepenuhnya oleh Hael Husaini dan Ezra Kong.

Dalam pada itu, Nabila berkata, muzik video Pematah Hati adalah arahan dua pemuda berasal dari Romania yang menggelarkan diri mereka sebagai Storytellrs.

Menurut Nabila, dia dan pihak pengurusannya bertemu dengan Storytellrs yang kebetulan sedang menggembara di Malaysia sebelum mereka bersetuju bekerjasama menghasilkan muzik video tersebut.

“Konsep muzik video ini adalah idea daripada mereka sendiri yang berjaya memberi sentuhan bertaraf antarabangsa dan ia berjaya disiapkan hanya dalam tempoh dua minggu.

“Penggambaran muzik ini video dilakukan di beberapa lokasi di ibu negara termasuk di Blues and Bees, The Bee dan Living Space,” katanya.

Selain Aedy, ia turut menampilkan selebriti dan personaliti Yaya Zahir, Syada Amzah, Adriana Adnan, Diana Iss dan Diana Dancea.

Selain Youtube, Pematah Hati kini boleh dimuat turun menerusi platform digital seperti Spotify, iTunes, Apple Music, Joox, Kkbox dan Deezer.
Pematah Hati ‘trending’ dalam tempoh 24 Jam Pematah Hati ‘trending’ dalam tempoh 24 Jam Reviewed by Kakigosip on 04:30:00 Rating: 5
Powered by Blogger.