GD, Taeyang Masuk Kem Tentera Awal Tahun 2018

Dua anggota BigBang iaitu G-Dragon dan Taeyang akan 'berjauhan' dengan VIPs (gelaran untuk peminat) buat sementara waktu bagi menunaikan tanggungjawab menjalani khidmat latihan ketenteraan selama lebih kurang dua tahun.

Lapor Sagye Ilbo, pengurusan YG Entertainment mengesahkan kedua-dua penyanyi kesayangan ramai itu tidak lagi dibenarkan menunda latihan.

G-Dragon dan Taeyang dijadual akan memulakan latihan khidmat mereka pada awal tahun 2018.

Sementara Daesung dan Seungri masih belum mendapat pengesahan tarikh sebenar untuk mereka juga menjalani latihan ketenteraan.

Dalam pada itu, Bigbang kini sedang membuat persiapan untuk konsert akhir tahun. Ini merupakan konsert terakhir mereka berempat sebelum melaksanakan tanggungjawab kepada negara mereka.

Konsert yang diberi nama 'BIGBANG 2017 Concert-Last Dance' itu bakal berlangsung pada 30 dan 31 Disember 2017 di Seoul, Korea.

Baru-baru ini Taeyang berkongsi berita gembira beliay akan berkahwin dengan kekasihnya Min Hyo Rin. Perkahwinan mereka dijangka akan berlangsung pada 3 Februari tahun depan.

Manakala T.O.P kini sedang menjalani proses pemulihan setelah latihan khidmat ketenteraan yang dijalaninya pada Mac lalu dibatalkan serta-merta selepas dia di dakwa terlibat dengan penyalagunaan dadah.
GD, Taeyang Masuk Kem Tentera Awal Tahun 2018 GD, Taeyang Masuk Kem Tentera Awal Tahun 2018 Reviewed by Kakigosip on 11:51:00 Rating: 5
Powered by Blogger.