Video Bergaduh Gimik Tiga Tahun Lalu

Reda mengenai kontroversi beliau memarahi peserta program realiti Indonesia, D’Academy Asia, Baby Shima menerusi sebuah video yang tular minggu lalu, timbul pula video beliau bergaduh dengan penyanyi Soimah Pancawati.

Mengulas mengenai perkara tersebut, penyanyi dangdut terkenal Mas Idayu menjelaskan rakaman video itu diambil daripada program program sama tiga tahun yang lalu.

“Itu bukan yang terbaharu, itu video program sama tiga tahun lalu. Saya tahu kerana saya yang duduk di kerusi itu sebagai juri.

“Biarlah orang nak komen apa pun. Kalau kita layan, memang tidak jalan kerja kita. Sejujurnya, dalam satu hal untuk rating sesebuah program, saya juga memainkan peranan sebagai juri. Insya-Allah, satu hari nanti jika ada artis Malaysia diundang untuk menjadi juri, mereka akan tahu cara D’Academy Asia beraksi,” katanya seperti yang dilaporkan Kosmo!

Sejak kelmarin, video tersebut mendapat perkongsian ramai di laman sosial terutama di Facebook. Ironi, walaupun tajuk berbunyi ‘Mas Idayu bergaduh dengan Soimah di D’Academy Asia – sungguh memalukan’, video tersebut hanyalah gimik atau permainan program tersebut dan bukanlah serius seperti yang disangka.
Video Bergaduh Gimik Tiga Tahun Lalu Video Bergaduh Gimik Tiga Tahun Lalu Reviewed by Kakigosip on 05:29:00 Rating: 5
Powered by Blogger.