Shuib tinggalkan Sinar FM

SELEPAS dua tahun, pelawak popular, Shuib mengumumkan meletakkan jawatan secara rasmi sebagai penyampai radio di Sinar FM, bermula hari ini.

Katanya, keputusan itu terpaksa dilakukan kerana perlu memenuhi tuntutan kerja dan masa.

“Assalamualaikum semua, saya Shuib, sebenarnya saya ada pengumuman untuk semua hari ini.

“Selamat tinggal Sinar FM, kerana ini adalah hari terakhir saya selepas dua tahun berada di sini,” katanya yang bermula bertugas sebagai penyampai radio sejak 30 November 2015.

Biarpun berat hati, pemilik nama sebenar Shahmira Muhamad ini bagaimanapun sangat berbesar hati apabila diberi peluang mengendalikan segemn pagi, Sepahtu Sinar di stesen radio tersebut.

“Saya sayang Sinar FM sebenarnya. Dari dulu pun saya mendengar Sinar FM.

“Bila menjadi penyampai radio di Sinar FM, segmen pagi pula.. ia satu penghormatan yang cukup besar untuk saya.

“Terima kasih kepada semua pendengar Sinar FM. Terima kasih di belakang tabir, kru-kru, bos yang banyak beri dorongan dan tunjuk ajar daripada saya tak pandai bercakap sangat jadi pandai bercakap,” katanya.

Bahkan, ahli kumpulan Sepahtu ini juga berharap semua peminat dan pendengar radio Sinar FM akan terus menyokong perjuangan dua sahabatnya iaitu Jep dan Rahim.

“Itulah apa yang saya nak beritahu hari ini. Ini bermakna tahun depan dah tak ada lagi Shuib di segmen pagi.

“Cuma saya mohon dan harap agar semua peminat dan pendengar setia Sinar Fm akan terus menyokong dua sahabat saya iaitu jep dan rahim untuk segmen pagi.

“Teruskan sokongan anda. Saya percaya mereka g akan berikan yang paling terbaik walaupun saya tiada,” katanya.

Dalam pada itu, Pengurus Kandungan Sinar FM, Rasidah Khasim menerima perletakkan jawatan itu dan mengucapkan selamat maju jaya kepada Shuib.

“Setelah 2 tahun berkhidmat sebagai penyampai radio, Shuib mengambil keputusan untuk fokus kepada bidang perniagaan dan aktiviti seni.

“Segala sumbangan dan pembabitannya selama ini amatlah kami hargai,” katanya.
Shuib tinggalkan Sinar FM Shuib tinggalkan Sinar FM Reviewed by Kakigosip on 04:32:00 Rating: 5
Powered by Blogger.