SHINee Diboikot Gara-gara Kes Gangguan Seksual Onew

Menjelang akhir tahun, ramai bintang KPop berlumba-lumba tampil dengan album istimewa sempena sambutan Krismas dan Tahun Baru. Tidak terkecuali artis-artis di bawah naungan salah agensi berpengaruh SM Entertainment.SM mengumumkan akan melancarkan album untuk kumpulan TVXQ hingga SHINee dan Taemin. Selain itu pihak agensi telah melancarkan poskad kalendar 'Season Greeting'

Lantaran berita tersebut mendapat pelbagai reaksi peminat dengan komen-komen positif dan negatif. Ada yang menyambut baik dan teruja namun ada kalangan mereka yang seolah-olah protes dan memboikot tidak mahu membeli poskad berkenaan hanya kerana terdapat foto salah seorang anggota kumpulan SHINee iaitu Onew.

"Onew, kenapa Jonghyun, Key, Minho, terutama Taemin harus menderita disebabkan kamu?" kata seorang peminat.

"Bukan hanya fans, majoriti orang juga tidak mahu melihat lelaki yang masih dalam siasatan kes gangguan seksual pada kalendar itu," komen seorang lagi.

"Ini adalah peminat yang sebenarnya. Peminat yang cuba membela idolanya meskipun salah," ujar seorang lagi.

..

Terdahulu, peminat dikejutkan dengan kontroversi Onew berhubung dakwaan dia melakukan gangguan seksual terhadap seorang wanita, pada Ogos lalu.

Kes tersebut kini masih lagi dalam siasatan pihak polis. Sementara itu, Onew kini masih direhat daripada menyertai beberapa aktiviti SHINee.
SHINee Diboikot Gara-gara Kes Gangguan Seksual Onew SHINee Diboikot Gara-gara Kes Gangguan Seksual Onew Reviewed by Kakigosip on 21:18:00 Rating: 5
Powered by Blogger.