Pencarian Lawak Solo Duo Trio bermula

SALURAN komedi tanah air, Astro Warna, membawakan sebuah program realiti lawak terbaru, Lawak Solo Duo Trio yang mula bersiaran di kaca TV pada Januari 2018.

Selari dengan nama program, Lawak Solo Duo Trio bermatlamat  platform baru dalam mencungkil, mengasah dan mengangkat bakat komedi peserta solo, duo mahupun trio ke dalam industri seni tanah air.

Misi pencarian bakat komedi diketuai pelawak solo popular, Douglas Lim selaku juri ini membuka peluang kepada warganegara Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei yang berumur 18 tahun ke atas dan jumlah peserta haruslah tidak melebihi tiga orang dalam satu kumpulan.

Menariknya, peserta uji bakat diberi sepenuh kebebasan untuk membuat persembahan komedi baik dari segi kandungan mahupun cara penyampaian, untuk tempoh masa sekurang-kurangnya 3 minit.

Bagi memudahkan misi pencarian ini, sesi uji bakat dijalankan di dua platform utama iaitu menerusi sesi uji bakat terbuka dan sesi uji bakat secara atas talian.

Bagi sesi ujibakat terbuka, mereka yang berminat dialu-alukan hadir ke Plaza Sentral Shah Alam pada 24 hingga 26 November ini, bermula jam 8.30 pagi.

Bagi sesi uji bakat secara online pula, peserta perlu muat naik video sketsa komedi mereka berdurasi satu minit di Instagram berserta tanda pagar #LawakSoloDuoTrio dan @zonlawak bermula 19-23 November ini.

Video sketsa lawak terbaik akan disenarai pendek dan peserta terpilih harus hadir ke sesi uji bakat terbuka di Plaza Sentral Shah Alam untuk dinilai di hadapan juri.

Diinspirasikan kejayaan demi kejayaan diraih oleh barisan program lawak terbitan Astro Warna sebelum ini seperti Raja Lawak, Maharaja Lawak Mega dan Super Spontan, program terbaru ini diharapkan dapat meneruskan kesinambungan kejayaan program-program terdahulu yang berjaya melahirkan ramai pelawak tanah air.

Antara pelawak yang berjaya, Nabil Ahmad, Zizan Razak, Johan ERA, Tauke Jambu, Jihan Muse, Shiro, Puteh dan ramai lagi.

Jangan lepaskan peluang ini untuk serlahkan bakat lawak terpendam dengan menjadi antara barisan peserta Lawak Solo Duo Trio musim pertama sekali gus berpeluang bawa pulang RM50,000.
Pencarian Lawak Solo Duo Trio bermula Pencarian Lawak Solo Duo Trio bermula Reviewed by Kakigosip on 05:26:00 Rating: 5
Powered by Blogger.