Nad Zainal Menghidap Leukimia?

Nad Zainal tetap tabah menjalani kehidupan seharian meskipun perlu berhadapan dengan penyakit leukimia.

Peminat jangan risau kerana itu sebenarnya merupakan watak dalam menerusi drama terbaharu lakonannya Jurnal Suraya

Sebanyak 13 episod ini arahan Zul Huzaimy ini banyak mengetengahkan unsur-unsur kasih sayang antara keluarga dan sahabat.

Drama ini turut dibintangi oleh pelakon handalan seperti Johan As’ari, Sasqia Dahuri, Ryzal Jaafar, Aisyaa Hasnaa, Noniswara dan Khairi Anwar.

Menurut Zul, Drama Jurnal Suraya ini mengisahkan perjuangan hidup pesakit kanser dan sedikit sebanyak fakta tentang kanser berdasarkan pengalaman sebenar Jamal Salleh selaku pengurus produksi drama ini. Ketika musim penggambaran drama ini, beliau sedang berada di tahap 4 dan berjaya sembuh dalam masa setahun.

"Cabaran yang saya dihadapi sepanjang pengambaran ialah untuk menghidupkan watak-watak di dalam drama ini kelihatan realistik sebagai penghidap kanser.

"Alhamdulillah dalam masa sebulan pengambaran, Nad Zainal dan Johan As’ari berjaya mewujudkan watak mereka sebagai pesakit kanser dan mereka berjaya membuatkan kru kami percaya bahawa mereka seolah-olah memang menghidap kanser.

"Saya bersyukur kerana para pelakon dan kru produksi memberi kerjasama yang baik bagi menjayakan drama Jurnal Suraya," katanya menerusi satu kenyataan.

Drama Jurnal Suraya ini mengisahkan ketabahan Suraya (Nad Zainal) dalam meneruskan kehidupan sebagai penghidap Leukimia. Kekuatan yang dimiliki oleh Suraya untuk menghadapi kehidupan seharian ketika hendak menamatkan pengajiannya ternyata dikagumi oleh rakan-rakan senasib dengannya. Selain rakan-rakannya, Alif (Johan As’ari) yang menghidap kanser tulang tahap tiga turut mengagumi wanita itu dalam diam.
Nad Zainal Menghidap Leukimia? Nad Zainal Menghidap Leukimia? Reviewed by Kakigosip on 06:52:00 Rating: 5
Powered by Blogger.