Muahciked: Menyentuh jiwa penonton

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca Selebriti Metro Ahad.

“Setiap degup jantung ini milik kamu.”

Ini antara ungkapan keramat dalam filem pertama lakonan adik, Pinjamkan Hatiku yang akan ditayangkan seluruh negara termasuk Singapura dan Brunei mulai 30 November ini.

Melihat penerimaan awal dan maklum balas positif penonton pada malam gala filem Selasa lalu, ia seperti memberi satu harapan kejayaan buat adik.

Secara tidak langsung menunjukkan filem arahan Osman Ali ini sememangnya sebuah naskhah yang baik dan mampu menyentuh jiwa setiap penonton.

Buktinya, adik sendiri lihat filem genre cinta romantis ini tidak perlu memaksa penonton mengalirkan air mata dan merasai emosi yang dipikul setiap pelakon.

Adik sendiri lihat 9/10 penonton menangis ketika menonton perjalanan cerita cinta yang penuh tragis dan dramatik ini. Penuh tisu dalam panggung! Hihi.

Pinjamkan Hatiku bukan saja mengangkat kisah cinta tetapi nilai pengorbanan yang tinggi menjadi tunjang kepada filem ini.

Jalan cerita yang berbeza, plot dan kesinambungan yang mungkin anda sendiri tidak jangkakan membuat semua penonton pada malam itu terkejut serta boleh sesak nafas akibat sangat meruntun jiwa.

Teknik sinematografi cantik, lokasi penggambaran sangat indah yang mempunyai maksud tersirat untuk setiap babak membuatkan filem ini bagi adik wajib ditonton.

Selain itu, pujian juga diberi kepada barisan pelakon di atas keberkesanan watak yang dilakonkan. Alhamdulillah! Segala penat lelah, adik serta rakan artis, pasukan produksi, pengarah dan semua yang terbabit dalam filem ini sangat berpuas hati dengan maklum balas penonton.

Sebenarnya tak sangka adik berjaya melunaskan tanggungjawab sebagai Laila Safitri walaupun banyak cabaran dan pahit getir terpaksa dilalui. Begitu juga dengan semua pelakon yang memberikan komitmen yang tinggi untuk filem ini. Tahniah semua!


SERASI dengan pelakon hebat Farid Kamil, Lia Natalia, Shaheizy Sam dan Normah Damanhuri.
Walaupun penggambaran memakan masa lebih sebulan, namun adik harus berikan pujian kepada abang Osman kerana banyak memberi adik ruang untuk belajar dan mendalami ilmu berlakon filem.

Bukan mudah sebenarnya kerana pertama kali adik diberi peluang berlakon di layar perak sebagai heroin dan ia satu tanggungjawab besar.

Apapun, untuk filem ini adik mengikuti kelas lakonan bersama Ogy Ahmad Daud. Wow! Satu pengalaman yang luar biasa dapat menimba ilmu dengan orang yang pernah kritik adik dalam Akademi Fantasia musim kesembilan (AF9) dulu.

Segala ilmu yang diturunkan adik guna pakai dicampur dengan pengalaman sendiri. Begitu juga bantuan daripada pelakon lain dan abang Osman membuatkan setiap babak dalam filem Pinjamkan Hatiku ini bermakna dan penuh emosi.

Alhamdulillah, adik ambil pujian kak Ogy terhadap lakonan adik ketika malam gala tempoh hari sebagai pembakar semangat untuk terus memperbaiki diri dan memberikan hasil yang terbaik. Adik boleh guna ilmu yang diperoleh itu dalam apa saja tugas lakonan dijayakan nanti.

Adik tak mahu cerita lebih lanjut, cuma berharap semoga filem ini mendapat tempat di hati peminat filem Melayu termasuk di Singapura dan Brunei.

Rata-rata artis, penerbit, pengarah, wakil media dan tetamu kehormat yang hadir pada malam gala itu memberi komen yang sangat positif dan turut berharap filem ini mendapat sambutan. Terima kasih semua yang hadir.

Harapan adik pun sama semoga filem ini akan diterima baik dan menjadi fenomena dalam industri perfileman negara. Adik yakin, filem ini tidak akan membuat penonton berasa rugi untuk menonton kerana jalan ceritanya memang lain dan sukar diagak apakah pengakhirannya. Percayalah, anda tak sempat nak tidur dalam panggung! Adik yakin.

Di kesempatan ini, adik ingin ingatkan penonton yang mahu menonton filem ini membawa tisu atau tuala kecil sebagai persiapan mengelap air mata. Mana tahu tudung kakak basah pula! Hihi.

Apapun, jangan sesekali cuba untuk merakam di dalam panggung wayang dan kemudiannya muat naik di media sosial pula ya.

Hal ini pernah terjadi pada filem abang Osman, Kau Yang Satu. Tiba-tiba tular di Facebook disebabkan ada manusia yang tidak ada rasa tanggungjawab kerana merakam dan kongsikannya di Facebook dari mula cerita sampai habis.

Negara kita ada undang-undang dan ini boleh dianggap sebagai jenayah siber. Jangan main-main okay! Amaran keras. Tolonglah hargai karya kita kerana bukan mudah nak menghasilkan sebuah filem. Ia perlukan kos yang tinggi dan harapnya perkara ini tidak berlaku pada filem Pinjamkan Hatiku serta filem lain juga. Insya-Allah.

Akhir kata, adik memohon maaf kepada semua tetamu yang hadir jika ada kekurangan dan kesilapan yang dilakukan sepanjang majlis berlangsung. Insya-Allah, kami akan perbaiki lagi segala kelemahan itu. Mohon maaf dipinta.

Selain itu, adik juga memohon anda untuk sedekahkan al-Fatihah kepada Allahyarham Azmir Sharim iaitu kru unit audio yang meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya ketika dia dalam perjalanan pulang dari set pengambaran filem ini tahun lalu.

Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Amin. #MeruntunJiwa
Muahciked: Menyentuh jiwa penonton Muahciked: Menyentuh jiwa penonton  Reviewed by Kakigosip on 08:24:00 Rating: 5
Powered by Blogger.