Mawar Rashid sempurnakan hidup Raf Yaakob

CINTA yang terjalin di antara aktres Mawar Rashid dan Raf Yaakob bukan lagi rahsia, kerana sejak awal perkenalan, keduanya cukup intim dan terbuka dalam berkongsi perasaan menerusi laman sosial masing-masing, khasnya Instagram.

Baik Mawar mahu pun Raf, mereka sebolehnya tidak mahu sembunyikan kebenaran, apatah lagi sulaman cinta yang termeterai itu turut mendapat restu ibu bapa pasangan ini.

Lalu, tarikh 9 November lalu menjadi tarikh paling bermakna buat Mawar dan Raf selepas selamat diijabkabulkan sebagai suami isteri. Dengan sekali lafaz, Raf atau nama sebenarnya, Raden Ahmad Faizal Yaakob, 32, kini sah bergelar suami kepada pemilik nama lengkap Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid,22.

Terdahulu, pasangan sama cantik sama padan ini melangsungkan majlis akad nikah di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur dengan disaksikan lebih 300 tetamu jemputan terdiri daripada ahli keluarga, selebriti dan rakan media.

Usia muda bukan penghalang

Menyifatkan perkahwinan ini sebagai suatu fasa yang mematangkan diri, Mawar yang cukup sinonim menerusi drama Suamiku Paling Sweet ini berazam menjadi isteri terbaik buat si suami, meski usianya masih muda.

Kongsi Mawar, usia bukanlah pengukur kebahagiaan rumah tangga. Sebaliknya, komunikasi dan sikap toleransi pasangan menjadi wadah penting dalam menjamin keharmonian hidup berumah tangga. “Alhamdulillah, akhirnya majlis akad nikah kami berjalan dengan baik seperti yang diharapkan.

Allah SWT mempermudah semuanya. Terima kasih buat semua yang sudi hadir meluangkan masa dan doa kami agar kalian turut mendoakan dan memberkati hubungan ini, Insya-ALLAH,” kata Mawar yang turut memberi penghargaan kepada semua kru terlibat sepanjang majlis berlangsung.

Ketika ditanya dalam masih muda sudah bergelar isteri orang, bekas finalis Dewi Remaja ini mengakui dia tidak pernah terfikir berkahwin seawal usia 22 tahun. “Jujur, memang tak pernah fikir nak kahwin pada masa sekarang sebab saya rasa lebih baik fokus pada kerjaya di samping membantu keluarga.

Mawar Rashid sempurnakan hidup Raf Yaakob Mawar Rashid sempurnakan hidup Raf Yaakob Reviewed by Kakigosip on 13:11:00 Rating: 5
Powered by Blogger.