Vida Beli Bulu Ayam Selepas Diejek Ayam

DATUK Seri Vida mensasarkan muzik video lagu I Am Me yang dilancarkan pada Rabu bakal mendapat 100 juta tontonan dalam masa tiga bulan di YouTube.

Vida atau Hasmiza Othman, 46, berkata beliau yakin dengan angka itu bersandarkan kepada populariti diraih lagu berkenaan termasuk di luar negara selain memperhebatkan rangka promosi.
“Apa saya katakan saya akan lakukan! Insya-Allah dengan populariti lagu ini dan promosi berterusan pasti dapat mencapai angka berkenaan.

“Strategi saya bukan hanya untuk peminat dan pendengar tempatan sahaja sebaliknya kita mahu melangkau ke luar negara,” katanya.

Vida ditemui pada majlis pelancaran muzik video arahan Ghaz Abu Bakar itu yang diadakan di Red Box, Pavilion Kuala Lumpur pada Rabu.

Muzik video yang menelan kos sebanyak RM1 juta itu menjalani penggambaran di kediamanVida di Ipoh, Perak yang mengangkat konsep mewah, glamor, cekal dan ranggi.

Dalam pada itu, Vida berkata, dia mencari idea untuk konsep muzik video itu selama tiga minggu kerana ingin menampilkan kelainan daripada kebiasaan.

Kata Vida, ejekan dan parodi mengenai lirik I Am Me sebagai ‘ayam’ telah memberinya idea untuk menggunakan bulu ayam sebagai kostum.

“Perkara yang orang parodi dan ejek itu sebenarnya beri saya idea dan saya sanggup ke Thailand dan Hong Kong untuk membeli perhiasan bulu ayam yang digunakan oleh penari sebagai pelengkap gaya.

“Ditambah dengan kepakaran Ghaz sebagai pengarah dia berjaya merialisasikan apa yang saya gambarkan menerusi muzik video ini.

“Saya memang cukup berpuas hati dengan apa dihasilkan Ghaz dan Insya-Allah jika ada peluang kami akan bekerjasama lagi,” katanya.

Sementara itu, Vida berkata, dia bercadang untuk melelong barangan yang digunakan dalam muzik video itu seperti barang kemas, kostum dan beg tangan berjenama.

Kata Vida, hasil jualan daripada lelongan itu akan disalurkan ke tabung dana pembinaan sekolah tahfiz di Kelantan.

“Insya-Allah jika tiada halangan saya bercadang untuk lelongan barangan yang digunakan dalam muzik video itu pada hujung tahun ini.

“Ia dibuat bagi tujuan baik demi mengumpul dana pembinaan sebuah sekolah Tahfiz di Kelantan.
“Barang yang ingin saya jual itu bukan barang terpakai tetapi semuanya baru,” katanya.


Vida Beli Bulu Ayam Selepas Diejek Ayam Vida Beli Bulu Ayam Selepas Diejek Ayam Reviewed by Kakigosip on 18:49:00 Rating: 5
Powered by Blogger.